Suppilovahvero-savujuustokeitto
Koti ja Keittiö Syyskuu 12/2018
4 annosta
200 g suppilovahveroita
200 g savunmakuista sulatejuustoa
1-2 valkosipulinkynttä
1 rkl tuoretta rosmariinia
2 rkl voita
2 dl kuivaa valkoviiniä
8 dl vettä (ehkä 7 dl on riittävä)
4 rkl kantarellifondia
3 rkl vaaleaa Maizena -suurustetta + 1 dl vettä
3-4 rkl hienonnettua ruohosipulia
Kuori ja hienonna valkosipulinkynnet. Hienonna rosmariini. Kuumenna voi kattilassa. Lisää sienet, valkosipuli ja rosmariini. Paista 3-5 minuuttia, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Lisää valkoviini. Anna kiehua pari minuuttia. Kaada joukkoon vesi ja fondi. Minulla oli kasvisfondia, sopi varsin hyvin. Lisää savujuustopalat. Kiehauta ja keitä miedolla lämmöllä 8-10 minuuttia.
Ruskeat kuorisuikaleet eivät kuitenkaan keittoon liuenneet, joten pihdeillä niitä sitten poimin pois. Että näin. Mikä sitten olisi ollut yksinkertaisempaa?
Sekoita Maizena -suurus ja vesitilkka tasaiseksi. Kaada seos ohuena nauhana keiton joukkoon, kiehauta ja keitä pari minuuttia. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.
Soseuta keitto sileäksi sauva- tai tehosekoittimella. Hienonna tarjolle laitettaessa keiton päälle ruohosipulia.
Oih, mikä maku! Keitossa maistui syksy ja metsä. Sekä savu. Makuun ihastuin, mutta rakenteeseen en ollut niin tyytyväinen. Keitto jäi hivenen litkuksi, joten ehkäpä vaikka desi vähemmän nestettä, niin se ois sitten siinä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti