Äiti oli sairastanut koko viikon ja me tyttäret etäohjeistimme häntä niin kuumeen kuin verenpaineenkin mittaamisesta, syömisestä, juomisesta, lepäämisestä sekä lääkitsemisestä. Näin ne osat ovat vaihtuneet! Äiti on huolehtinut minusta
Kukkakaali-maapähkinävoikeitto
Anna -lehti 31.1.2019
4 annosta
500 g kukkakaalia
1 tlk (310/250 g) valkoisia papuja
1 l kasvislientä
1 dl sileää maapähkinävoita
1 limetin mehu
Päälle
1 dl hienonnettua lehtipersiljaa tai korianteria
suolapähkinöitä ja/tai sinihomejuustomurua
Pese kukkakaali, leikkaa varsi viipaleiksi ja irrota kukinnot. Minä oikaisin, enkä mitään irrotellut erikseen, vaan tyynen rauhallisesti paloittelin kukkakaalin. Tämähän kuitenkin soseutetaan lopuksi, joten miksi tuhlata aikaa kukintojen kanssa tämän enempää.
Huuhtele ja valuta pavut lävikössä. Kiehauta kasvisliemi kattilassa, lisää kukkakaalit ja pavut. Keitä noin 10 minuuttia, kunnes kukkakaali on pehmeää.
Kaada keitto ja maapähkinävoi tehosekoittimen kulhoon, lisää limettimehu ja soseuta sileäksi. Kaada keitto takaisin kattilaan ja lämmitä tarvittaessa uudelleen. No, ihan hirveästi tiskiä tällä menetelmällä, joten päädyin soseuttamaan sopan sauvasekoittimella ihan vaan kattilassa. Läträämättä sitä ees sun taas.
Lisää keiton päälle hienonnettua lehtipersiljaa ja suolapähkinöitä sekä sinihomejuustomurua. Olipa hyvää!
Oikein oivallinen talvipäivän keitto. Hyvä merkki maistuvuudesta oli myös se, että melko vähäruokainen äitimme santsasi toisen lautasellisen. Pakottamatta! Keitossa saattoi olla myös jotain parantavaa voimaa, sillä äiti vaikutti huomattavasti pirteämmältä..... Ja kuten aina olen sanonut, suurinta rakkautta on valmistaa ja tarjota (ja kuljettaa paikan päälle) itsetehtyä, hyvää ruokaa.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti