sunnuntai 7. huhtikuuta 2019

Keväisen kepeä keitto


Parsa. Mikä ihana sana! Näihin aikoihin vuodesta jääkaapistani löytyy parsaa aina. Siis aina! Parhaimmillaan parsa on ihan vain parsana, mutta siitä on niin moneksi! Piirakan täytteeksi, risottoon, keittoihin. Nyt tänään keittoon!



Savujuusto-parsakeitto
Yhteishyvän Sesonki 2/2019 Kevättä lautaselle
4 annosta (pientä)

1 nippu eli 500 g vihreää parsaa
sipuli
1 rkl öljyä
8 dl vettä
2 kasvisliemikuutiota
1 tlk (2½ dl) savujuustoruokakermaa
1 rkl maissitärkkelystä eli maizenaa
1/4 tl valkopippuria
ripaus suolaa

Lisäksi
4 viipaletta pekonia


Katkaise parsoista kova tyvi ja kuori varret kevyesti nupusta alaspäin. Paloittele parsat. Kuori ja hienonna sipuli. Tai sipulit, sillä minä laitoin sipulia tuplamäärän.


Kuullota parsaa ja sipulia öljyssä noin minuutin verran. Lisää sitten vesi ja liemikuutiot, keitä hiljalleen 5 minuuttia. Tässä vaiheessa voit poimia muutamat parsannuput liemestä sivuun ja säästää koristeeksi, muuten jatka vielä keittämistä 10 minuuttia. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Sekoita maizena kermaan ja vatkaa seos keittoon, keitä vielä kolmisen minuuttia. Mausta pippurilla ja tarpeen mukaan suolaripauksella.

Käytin vettä desin vähemmän, mitä ohjeessa, mutta jälleen kerran olin omasta mielestäni liian lirun sopan äärellä. Ai että ärsyttää. Tai tietysti nämä ovat makuasioita. Keitto kyllä maistuu ihanalle, se lienee pääasia! Mutta ei tästä ohjeesta neljälle syötävää riitä! Sanoisin, että kolmelle alkukeitoksi ja kahdelle varsinaiseksi ruuaksi.


Ohjeen mukaan pekoni paistetaan rapeaksi ja silputaan keiton pinnalle, mutta minä koristelin valmiin annoksen basilikasilpulla, auringonkukansiemenillä ja parmesanlastuilla. Hyvää tuli!

1 kommentti:

  1. Nyt pitää itsekin korkata parsakausi. En ole vielä lainkaan ostanut, vaikka kaupoissa jo ollut tarjolla. Tätä keittoa voisi kokeilla.

    VastaaPoista