Paahdetut mantelit
4 dl kuorellisia manteleita
3 rkl juoksevaa hunajaa
3 rkl vettä
3 tl rypsiöljyä
½ dl ruokosokeria
2 tl merisuolaa
1/3 tl kanelia
Mantelimäärää täydensin kuorellisilla maapähkinöillä. Paahda manteleita 225 asteisessa uunissa 10 minuuttia, välillä vähän käännellen.
Laita kattilaan hunaja, vesi ja öljy. Kuumenna kiehuvaksi ja kumoa paahdetut mantelit joukkoon. Keitä sekoittaen, kunnes neste on imeytynyt manteleihin.
Yhdistä ruokosokeri, suola ja kaneli. Kaada seos kuumien manteleiden päälle pienissä erissä. Sekoita varovasti. Levitä mantelit leivinpaperille jäähtymään.
Ihan täydellistä! Lasiin vielä vähän punaviiniä ja Tähdet Tähdet -ohjelman kisakatsomo oli valmiina.
Näitä varmasti teen uudelleen, manteleitahan riittää ja ehkä kattilakin tokenee, kun on pari päivää lionnut tiskialtaassa.......
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti