sunnuntai 14. huhtikuuta 2019

Piirakka vai munakas?


Parsaa, parsaa, parsaa! Se on kevät! Parsaohjeiden kirjo on loputon ja mielelläni kokeilen aina uusia reseptejä. Kuten nyt tätäkin..... Piirakkaa siis lähdin tekemään, mutta mitä tuli?


Pohjaton parsa-fetapiirakka
Kodin Kuvalehti 8/2019
Gluteeniton
4 annosta

4 munaa 
200 g ranskankermaa (ei kevyttä)
½ tl suolaa
½ tl mustapippuria

Parsatäyte
1 pieni nippu (250 g) vihreää parsaa
1 rkl öljyä
2 tl sitruunankuoriraastetta
1/4 tl suolaa
1/4 tl mustapippuria

Pinnalle 
100 g fetajuustoa

Huuhdo parsat, napsauta kuiva kantaosa pois ja leikkaa parsat ohuiksi suikaleiksi. Kuorimaveitsellä tai mikä nyt parhaalta tavalta tuntuu. Minusta ei oikein mikään tapa tuntunut hyvältä, homma ei nyt vaan tahtonut mitenkään sujua toivomallani tavalla. Jonkinsortin suikaleita nyt kuitenkin sain aikaan.

Epähuomiossa myös suikaloin ihan tavallisen parsanipun ja vasta myöhemmin tajusin, että hups, sehän on 500 g ja tähän tarvitaan vain 250 g. Näin ollen mausteita oli nyt tässä piiraassa vähän vähemmän ja ylimäääräiset suikaleet siirsin jääkaappiin odottamaan aikaa parempaa.

Eli mihinkäs jäinkään? Parsat on nyt suikaloitu. Sekoita öljy, sitruunankuoriraaste, suola ja pippuri kulhossa. Pyöräytä parsasuikaleet sitruunaöljyssä.



Vatkaa munien rakenne rikki, lisää ranskankerma ja mausteet. Voitele piirakkavuoka öljyllä ja kaada munaseos vuokaan. Nostele parsasuikaleet päälle ja murenna vielä feta kaiken kruunuksi.


Kypsennä 200 asteisessa uunissa 20-30 minuuttia (minä paistoin 35 minuuttia), kunnes piirakka on kiinteytynyt myös keskeltä. Paistoin pidempään, koska halusin pinnan hivenen ruskistuvan.



Hyvä tuoksu ja herkullinen ulkonäkö. Mutta en minä tätä nyt miksikään piirakaksi kutsuisi, ennemmin pohjan puuttuessa tosiaankin parsamunakkaaksi. Aivan loistava tarjottava vaikkapa vappubrunssille tai muuten hitaisiin viikonloppuaamuihin.

Olin avannut viininkin, mutta nyt kävi niin, että näin loistava viini oli parhaimmillaan ilman tätä nimenomaista ruokaa, ihan vaan sohvan nurkassa nauttien.


Ruppertsberger Imperial Riesling 2018 (12,98 €) on nuoruudestaan huolimatta vivahteikas herkku Saksasta, Pfalzin alueelta. Kuiva, hapokas, viheromenainen, persikkainen, sitruksinen, mineraalinen, kevyen yrttinen. Viini -lehti antaa neljä tähteä (=harmoninen, laadultaan erinomainen) ja kehuu edulliseksi ostokseksi. Ja se on totta! Nyt tätä kaikki kilvan hankkimaan, nuori viini on valmista nautittavaksi jo nyt, mutta tulee vielä kehittymään. Hyvä ostos siis!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti