Sitten ruokaan. Paninin lounaalla löytyy kolmen vaihtoehdon (pasta, salaatti, lämmin ruoka) lisäksi myös viikon palapizzat, joita voit valita 2 tai 3 kappaletta annokseesi.
Mieleni teki savukirjolohipastaa, mutta tyttäreni sai puhuttua järkeä, että koska olimme menossa vielä illalliselle, niin olisi järkevämpää syödä kevyemmin. Viisaita sanoja, joten päädyin salaattiin. Fetasalaattiin.Vaan mitä teki tyttäreni???? Lähti tilaamaan itselleen halloumijuustoannosta ja palasi pizzapalojen kanssa. KOLMEN. Jep, jep, se siitä keveydestä!
Koronakesä (ei hitto, mikä termi!) on rajoituksineen suosinut terasseja. Helsingissä Senaatintori sai omansa, eikä Turku ole jäänyt sen suhteen huonommaksi. Tuomiokirkon terassi on herättänyt sosiaalisessa mediassa melkoista polemiikkia tyyliin, miten kehdataan avata juottola pyhälle maalle, mutta sanoisin, että tämä terassi on juottolasta hyvinkin kaukana. Vinho kutsuvasti kehotti lasilliselle ja kuulimme kutsun. Siihen vierailu sitten jäikin, koska taaperoikäinen herraseuramme ei ymmärtänyt kiireettömän puistohengailun päälle. Ehkä sitten toisen kerran......Tyttäreni kanssa mietimme aina huolella illalliskohteemme. Pyrimme löytämään uusia, ennenkokemattomia ravintoloita. Tosin nyt olemme todenneet, että jokunen loistava paikka ansaitsisi toisenkin visiitin, mutta ehkä vasta seuraavalla reissulla. Minä olen aikaisemminkin ollut E. Ekblomilla, mutta tyttäreni ei. Minun vierailustani viisi vuotta sitten Food&Fun -tapahtuman yhteydessä voit lukea täältä, klik. Ja kuten jo alussa tuli mainittua, E. Ekblom kuuluu laadukkaiden ravintoloiden Voi Veljet -perheeseen.
Helteisestä ilmasta huolimatta tai ehkä juuri sen vuoksi, halusimme sisätiloihin. Katutason sijaan valitsimme ihastuttavan holvikaarisen alakerran kuvitellen sen olevan viileä. No eipä ollut! Mutta oli muuten varsin viihtyisä.
Tarjolla on á la carte -listan lisäksi aina viikottain vaihtuva kolmen ruokalajin menu 39 eurolla. Ja siihen viinipaketti kolmella kympillä. Siihen päädyimme.
Äiti-tytär -ilta aloitettiin kuohuvalla, tottahan toki. Äidlle samppanjaa ja tyttärelle proseccoa. Champagne Castelnau Brut perinteisistä samppanjarypäleistä: Chardonnay, Pinot Noir, Pinot Meunier. No, tämä oli samppanja, josta en nyt liiemmin innostunut. Ajoi asiansa kilistelyyn tyttären kanssa, se oli tärkeintä! Zonin Prosecco Cuvée 1821 Brut löytyy myös Alkosta ainakin piccolopulloina. Erittäin kuiva, hapokas, päärynäinen, sitruksinen, kevyen mineraalinen, yrttinen.
Tyttäreni on varsin mieltynyt tartariin ja niinpä alkuruokavalinta oli varsin selvä. Seesamimaustettua härkätartaria ja wasabimajoneesia. Aivan ihanalta näyttävä annos!
Oma valintani oli burrata-juusto marinoitujen tomaattien kera. Annokset maistuivat hyvin meille molemmille, vaikka myönnettävä on, että hivenen kadehdin tyttären tartaria....
Tyttäreni jatkoi lihalinjalla ja niinpä myös pääruokalautaselta löytyi lihaisa annos. Grillattua possun plumaa ja paahdettua varhaiskaalia. Ja mitäkö on pluma? Se on porsaan etuselästä leikattu ohut pala, "sulka", joka sopii erityisen hyvin grillattavaksi. Aina oppii jotain uutta!
Täydellisen päivän täydellinen ilta oli tässä. Seuraavana päivänä sitten naperon kanssa retkelle. Siitä seuraavassa jutussa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti