sunnuntai 6. kesäkuuta 2021

Lauantailounaalla: 2Puuta Bistro & Bar, Hyvinkää

Pandemian aiheuttamista poikkeustilosta ja ravintolasuluista johtuen, miten olenkaan kaivannut lauantailounaita! Kiireettömiä, hitaita, pitkiä lounaita hyvän ruuan parissa. Ravintoloiden aukiolorajoitukset eivät vielä päästä meitä nauttimaan päivällisiä tai illallisia, mutta lounastaa saa, turvallisesti ja vastuullisesti. Siispä toukokuisen lauantain kunniaksi lähdimme siskon ja siskon miehen kanssa kohti Hyvinkäätä. 

2Puuta Bar & Bistro on lahja Hyvinkään ja lähiseudun hyvän ruuan ja juoman ystäville. Muutaman kerran olen siellä vieraillut ja yhden visiitin taltioinut blogiinkin, klik.

Ilahduttavaa oli, että ravintola oli täynnä. Tai siis niin täynnä, mitä voimassaolevat rajoitukset antoivat myöden. Onnistuimme saamaan ehkä iltapäivän viimeisen vapaan pöydän, joten suosittelen aina tekemään pöytävarauksen, oli sitten normaali- tai poikkeusajat.


Jorinat sikseen, tätä me söimme ja tätä me joimme. 


Valitsin alkuruuakseni lämpimien tapaksien listalta mustekalaa sitrusmajoneesilla. Tämä oli nyt kolmas kerta ja tämän saman valinnan tulen tekemään tästä ikuisuuteen eli niin kauan, mitä annos tulee ravintolan listoilla keikkumaan. Että tiedoksenne vaan! Tämä on jotain niin käsittämättömän hyvää, että sitä ei maistamatta voi ymmärtää. Ymmärtämisestä puheen ollen, ymmärrän kyllä myös sen, että mustekala ulkonäöllisesti ei kaikkia hyvänkään ruuan ystäviä viehätä, mutta kannustan silti kokeilemaan! Ravintolan tapaslista on muutoinkin maistelun arvoinen. Voit ottaa annoksen tai kaksi alkuruuaksi tai koota koko aterian pelkistä tapaksista. 



Viinien suhteen pyysin osaavalta henkilökunnalta suositukset. Mustekalan kaverina portugalilainen Soalheiro MAR , rypäleinä Alvarinho ja Loureiro, joista jälkimmäinen oli minulle entuudestaan tuntematon. Puolikuiva, eloisan hapokas, hedelmäinen. Merellinenkin (MAR=meri), joten siinäkin mielessä sopi hyvin mustekalojen kanssa.


Listan ulkopuoliset päivän suositukset löytyvät seinätaululta (ensimmäinen kuva), enkä kyennyt vastustamaan karitsan kutsua. Mitkä maut! Varsinainen makupommi! Sisareni kanssa päätimme painaa mieleen perunoita maustaneet chorizosuikaleet. Ehkä se näin kirjoitettuna pysyy mielessä paremmin....


Ihana liha tarvitsee rotevan ja voimakkaan viinin. Espanjalainen Dit Celler Cabirol 2020 löytyy myös Alkon tilausvalikoimasta (14,99 € eli varsin edullinen). Rypäleinä tutut Garnacha ja Tempranillo. Täyteläinen, tanniininen, karhunvatukkainen, mausteinen, yrttinen.


Jälkiruoka meni överiksi. Siis meillä överiksi. Hyvää oli, mutta vähempikin olisi riittänyt! Onnellisina ja enemmän kuin kylläisinä vyöryimme ravintolasta ulos. Laskuni loppusumma oli 76,80 euroa sisältäen kolme ruokalajia, joista pääruuan osuus 32 euroa ja kolme lasillista viiniä. Olihan siinä lounaalle hintaa, mutta hei, LAUANTAI! Täydellinen lauantai!

**********


2Puuta Bistrosta voit hakea kotiin myös herkullisia take away -lounaita. Tässä esimerkkinä risotto, jonka hintaan kuului myös keitto ja salaatti. Suosittelen!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti