Lihapullat ovat pyörineet mielessä jo tovin. Muutaman kerran olen Akateemisessa kirjakaupassa katsellut sillä silmällä Mikko Takalan Lihapulla -kirjaakin ajatellen, että eihän Master Chef -tuomarin antamat ohjeet voi olla muuta kuin täydellisiä! Ehkä Happyhamster vielä hoitaa tämän kirjan hyllyyni......
Mutta Jenni Häyrisen (Liemessä -bloggaaja) Katukeittiö -parempaa roskaruokaa löytyy ja sieltä silmiini tarttuivat tahmaiset aasialaiset lihapullat. Oikeastaan se oli tuo seesamiöljy, joka pysäytti. Se vaan on niiiiiin hyvä.......
Ja mikä ihana valo! KEVÄT!!!!!! |
Aasialaiset lihapullat ja tahmakastike
Lihapullataikina
500 g rasvaista jauhelihaa
1 dl leivänmuruja tai 2 rkl korppujauhoja
1 kananmuna
1 sipuli
1 tl suolaa
mustapippuria
1 valkosipulinkynsi
ripaus jauhettua inkivääriä
1 tl seesamiöljyä
tuoretta korianteria
Tahmakastike
1 dl hoisin-kastiketta
0,4 dl riisiviinietikkaa
2 valkosipulinkynttä
2 rkl soijakastiketta
1 tl seesamiöljyä
1 tl jauhettua inkivääriä
Koristeeksi
paahdettuja seesaminsiemeniä
kevätsipulia
Lihapullataikinan valmistus on varsin yksinkertaista. Kaikki ainekset kulhoon ja sitten alkaa se terapeuttinen osuus, kun pääsee upottamaan kätensä seokseen. Parhaan lopputuloksen saat, kun jätät koneet ja kapustat sikseen ja ihan itse omin käsin puristelet ja vaivaat ainekset sekaisin. Näin se vaan on. Anna taikina levätä hetki ennen pulliksi pyörittelyä.
Sillä välin valmistat tahmakastikkeen. Se tehdään yhtä yksinkertaisesti, sekoitetaan aineet kulhossa, mitä nyt valkosipulit kuitenkin kuorit ja murskaat ensin.
Lihapullia paistetaan ohjeen mukaan 180 asteisessa uunissa 10 minuuttia, mutta lieneekö uunivanhukseni syytä, että pidensin paistoaikaa viidellä minuutilla.
Raakileet matkalla uuniin |
Hei! Minulla on blogissani sinulle haaste :)
VastaaPoista