sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Saslikin venäläistunnelmissa


Työporukan kanssa meillä on ollut tapana aina näin alkuvuodesta, kun pahin vuodenvaihdekiire töissä on ohi, käydä pitkähköllä lounaalla tätä asiaa juhlistamassa. Usein blinit ovat olleet ajankohtaan sopiva teema ja monta kertaa niistä on Lasipalatsin bliniviikoilla päästykin nauttimaan. Viime vuonna herkuttelu Saslikissa jäi minulta sairastumisen vuoksi väliin, mutta tilanne korjattiin nyt. Eli Saslikista varattiin pyöreän pöydän kabinetti, Meriitti. Saslikhan on siitä hauska paikka, että siellä on uskomaton määrä eri kokoisia kabinetteja, pienin vain kahdelle hengelle!Tässä ravintolassa enemmän on enemmän! Menee tovi jos toinenkin sisustuksen yksityiskohtien parissa, sillä tavaraa todella riittää!


Sasklikissa on oman laatuisensa tunnelma, sen kukin myös tulkitkoon omalla tavallaan :) Ruoka aiheutti tällä käyntikerralla hienoisen pettymyksen, joten ensi vuonna paikka varmastikin menee vaihtoon. Sen enempiä en illasta tarinoi, vaan tykitän kuvakavalkadin valitsemistamme ruuista.

Oma valintani alkuun oli karhupelmenejä riistaliemessä (18,40 €)
Lisukkeena viiinietikkaa ja piparjuurismetanaa
Huippuhyvä annos, todella riistanmakuinen. Tätä ottaisin toisenkin kerran.
Naapurin blini vaikutti hivenen paksulta, mutta näkyi kyllä hyvin maistuvan!
Blinin lisukkeita, tässä kolmen mädin lajitelma (31,30 € yksi blini plus nämä lisukkeet). Erikoisuutena kananmunahakkelus, sitä en muista muissa blinitarjoiluissa nähneeni.
Juomat venäläiseen malliin :)
Kananpojanrintaa á la Kiev (24,10 €). Tätä hehkutin niin, että sain kaksi työkaverianikin tilaamaan ja kyllä harmitti, kun kana oli melkoisen kuivaa. Annoksen tikkuperunat olivat parasta antia......
Tämän vuoksi en pidä itsekoottavista annoksista, ne vaan näyttävät rumilta.
Myös jälkiruoka, Saslikin Troikka, kolme erilaista päivän pientä makeaa oli pettymys. Kuvassa kolmen hengen jälkiruoka. Konvehti, minikakkupala ja palanen tunnistamatonta hyytelöä maksoi 6,50 €. Ei tykätty lainkaan.......
Vierustovereiden jälkiruuat sen sijaan eivät näyttäneet lainkaan hullummilta........Jäädyke karpalosta ja karamellista kardemummakastikkeella (11,20 €)
Romanovin mansikoita á la Saslik (9,20 €), luomumansikkasorbettia ja appelsiiniliemessä marinoituja tuoreita mansikoita.
Lasilllinen Tokaji Szamorodni Édes 2008 -viiniä lievensi jälkkäripettymystä.

Illalla saleissa ja kabineteissa kiertävät musikantit tuovat aina hivenen vaivautuneen tunnelman, ainakin minulle, vaikka onhan se toisaalta ihan hauska tapa......


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti