sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Tyyriit tapakset - Goce

Päivitys: ravintolan toiminta on päättynyt 6/2014


Goce Bar & Kitchen löytyy Yrjönkadun ja Bulevardin kulmasta Helsingistä. Ravintola on toiminut nykyisellä paikalla vasta marraskuusta 2013. Aikaisemmin Fredrikinkadulla se saavutti suuren suosion pienenä tapaksia tarjoavana kortteliravintolana ja on saanut jopa arvostetun Michelin Bib Gourmand -maininnan. Ihmettelen, miten tämä paikka on mennyt aikaisemmin minulta kirjaimellisesti sivu suun. Tilanne oli korjattava!

Testi-illaksi valikoitui hiihtolomaviikon torstai. Valtavan kokoinen paikka oli lähestulkoon tyhjä! Menimme klo 17 ja kolmen tunnin aikana näimme asiakkaita vain kahdessa muussa pöydässä. Miestarjoilija tosin sanoi, että tiistaina ja keskiviikkona oli ollut aivan täyttä, mutta näin hiihtolomatorstaina on vähän ihmisiä liikkeellä. Häh? En usko, että hiihtolomaviikon torstai olennaisesti eroaisi hiihtolomaviikon keskiviikosta. Oli vähän selittämisen makua, mutta toivon silti, että näin hyvällä (=kalliilla) paikalla olevassa ravintolassa riittäisi asiakkaita.
Sitten asiaan eli ruokaan. Ja kuten kaikki minut tuntevat tietävät, ei dinneri hyvän ystävän kanssa käynnisty ilman kuplia. Ei nytkään :) Espanjalainen Maset del Lléo Cava NU Brut Reserva oli meille uusi tuttavuus ja aivan just eikä melkein sellainen, mitä kuvaus lupasi. Kuiva, kevyen paahteinen, kevyen toffeinen. Nam. Herkku! Vain ravintolamyynnissä olevasta viinistä löydät lisää tietoa täältä, klik. Suosittelen testaamaan, mikäli tähän jossakin törmäät!


Seuraavaksi ruokaan. Ruokalista koostuu kylmistä ja lämpimistä tapasannoksista, joista osa on tarkoitettu jaettaviksi. Pääruokia ei listalla ole kuin muutama ja mikäli aiot selviytyä vain tapaksilla, niitä suositellaan valittavaksi 5-6.


Ravintolan hivenen hämärästä valaistuksesta johtuen myös kuvat ovat vähän hämäriä, mutta tässä omat valintani:

Gambas Plancha, paahdetut jättikatkaravut. Annos 10,50 €, tässä kaksi annosta eli kaverille kanssa! Kuvassa ei näy, mutta keskellä annosta oli hehkuvia hiiliä! Aivan mahtavan makuinen ruoka, mutta äärettömän sotkuinen syötävä.
Chorizo Cidra, grillattua chorizoa siiderissä. 6,50 €
Beetroot, paahdettua punajuurta ja juustoa. Kuvassa kaksi annosta, yksi annos 6,50€.
Burguesa, naudanliha-Manchego miniburgeri. 6,50 €
Croquetas, friteerattuja kroketteja ja aiolia. 7,50 €
Ruuan kanssa nautin palan taivasta punaviinin muodosssa. Argentiinalainen Santa Ana Eco Malbec 2010 (9,80 €/16 cl) palautti mieleeni jo hetken unohduksissa olleen malbecin. Tai siis minulta unohduksissa olleen!

Ja kun espanjafiiliksissä mentiin, niin jälkiruoka ei oikeastaan voinut olla muuta kuin Crema Catalana (8,50 €).


Yhteenvetona sanoisin, että en tule täällä varmaan enää toista kertaa käymään. Mitään varsinaista vikaa ei missään ollut, mutta laskun loppusumma noin 85 euroa per pää alkuskumpasta, tapaksista, kahdesta viinilasillisesta ja jälkkäristä tuntui sitten kuitenkin melko kovalta. Okei, kysehän oli laadukkaista raaka-aineista valmistetuista gourmet-tapaksista, mutta silti ......


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti