maanantai 28. heinäkuuta 2014

Lomakokkailua mökkirannassa

Neljäs ja viimeinen lomaviikko on käynnistynyt. Parin kotimaaretken lisäksi olen viettänyt paljon aikaa mökillä ja mikäs täällä on ollut ollessa, kun ilmat ovat olleet varsin upeat. Hellepäivä toisensa perään! Mitään hyödyllistä en ole kylläkään saanut aikaan, koska jo pelkkä puuhastelun ajattelu saa hikinorot juoksemaan selkäpiitä pitkin.

Kokkailun hoidan täällä lähestulkoon täysin ulkosalla ja Muurikka-kesäkeittiöllä. Perinteistä grillimakkaraa tulee paistettua melko harvoin, mutta sekä lohta että broileria sitäkin useammin. Ja onpa jo päästy nauttimaan kantarelleistakin! Se on ihan parasta.

Mikään ei ole helpompaa, kuin sienikastikkeen (tai paremminkin muhennoksen) teko. Et tarvitse sienien lisäksi muuta kuin sipulia, kermaa ja mausteita. Mausteiksi riittää ripaukset suolaa ja mustapippuria. Se on siinä. Sama on broilerin kanssa. Samat mausteet riittävät. Lisukkeeksi varhaisperunoita ja VOITA.






Viinistä on sanottava, että se ei tällä kertaa ollut mikään ihan perinteinen mökkiviini, vaan vierailulle saapunut ystäväni hemmotteli minua varsinaisella herkulla!

Mutta enhän minä olisi minä, ellen myös kokeilisi jotain uutta!

Wasabi-broilervartaiden resepti löytyi jo ennen lomaa Anna-lehdestä ja näkyy se olevan myös Ruoka.fi -sivustollakin.


Tarvitset:
600 g broilerin rintafileitä

Marinadiin:
1 dl vähäsuolaista soijaa (käytin sitä soijaa, mikä kaapista löytyi)
1 rkl wasabitahnaa
1 tl hienonnettua inkivääriä
2 rkl riisiviinietikkaa
1 rkl sokeria
1 tl maizenaa

Minä en tehnyt vartaita, vaan marinoin ja paistelin rintafileet kokonaisina. Jos haluat tehdä vartaita, käy linkin kautta kurkkaamassa alkuperäinen ohje.


Mittaa soija, wasabi, inkivääri, etikka, sokeri ja maizena kattilaan. Kiehauta ja anna jäähtyä.


Kaada jäähtynyt marinadi fileille ja anna maustua kylmässä vähintään tunti.




Sitten vaan paistelemaan! Minulla oli lisukkeena kantarelleja ja sipulia (taas) sekä halloumijuustoa grillattuna. Halloumia saa nykyään myös erilaisina mausteversioina, mutta on kyllä sanottava, että itse liputan sen alkuperäisen maustamattoman puolesta.


Hieman pelkäsin, että ovatko wasabi ja inkivääri vähän liian mausteisia sienten kanssa, mutta huoleni oli aiheeton. Tämä oli niin hyvää!


Niin hyvää oli, että seuraavana aamupäivänä vai lieneekö jo ollut iltapäivän puolta, rakentelin ruokajämistä pyttipannutyyppisen herkkulautasen. Toimi sekin!





Ja jälkkäriksi muurinpohjalettuja sekä omatekemää omenahilloa. Voi tätä ihanaa eloa!

Loppuun vähän kuvia mökkifiiliksistä ja näkymistä. Aurinkoa kaikille!!!!!!!

Happyhamster kerää vanhoja emaliastioita, mikä sopiikin hyvin tänne 60-luvun lopun retromökille.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti