tiistai 15. heinäkuuta 2014

Coca amb Recpte eli katalonialainen pizza

Yritän aktiivisesti löytää sellaisia ruokaohjeita, jotka sopisivat mökkitarjoiluiksi tai rennoiksi iltapaloiksi, tulee nyt sitten kylään ihan kuka tahansa. Katalonialaisen pizzan kuva Anna-lehden numerossa 11/13.3.2014 näytti juuri tarkoitukseen sopivalta. Siispä kokeilemaan.


Coca amb Recpte eli katalonialainen pizza
uunipellillinen

Taikina
7-8 dl vehnäjauhoja
25 g hiivaa tai pussillinen kuivahiivaa
2 tl suolaa
3 dl vettä
½ dl oliiviöljyä
ripaus sokeria

Täyte
2-3 pientä kesäkurpitsaa
2-3 eriväristä paprikaa
1-2 sipulia
oliiviöljyä
1 pieni tlk anjovisfileitä
150 g peperonimakkaraa ohuina siivuina

Sipulit vaihdoin nippuun kesäpunasipuleita, sesonki kun on parhaimmillaan. Muuten noudatin ohjetta. Peperonin voi jättää pois, jos haluaa.

Aloita taikinasta. Kädenlämpöiseen veteen sekoitetaan suola, öljy ja ripaus sokeria. Sekoitetaan kuivahiiva jauhoihin, lisätään jauhot nesteeseen ja alustetaan taikinaksi. Peitetään ja kohotetaan tunti.


Kasvikset leikataan paperinohuiksi viipaleiksi. Itse käytin tähän rakasta monitoimikonettani. Paprika meni vähän mössöksi, mutta muuten tuli hyvät viipaleet. Tilkka öljyä kuumennetaan pannulla ja kasviksia kuullotetaan siinä viitisen minuuttia.


Taikina kaulitaan öljytyn leivinpaperin päällä uunipellin kokoiseksi levyksi. Voidellaan oliiviöljyllä ja kaadetaan kasvikset taikinan päälle. Makkarasiivut ja anjovikset (jotka puolitin pitkittäin) asetellaan kauniisti kaiken päälle.



Paistetaan 225 asteeessa 15 minuuttia, paitsi minun uunissani, jossa aika tuplattiin,joten tarkkaile oman uunisi käyttäytymistä! Tarjotaan haaleana tai huoneenlämpöisenä. Ja tulipa herkku! Testiryhmänä kaveripariskunta ja sisko. Tätä teen uudelleen jo loppuviikosta, kun tulee mökkivieraita. Hauskaa oli, kun testiryhmä kysyi, että mitä mausteita tässä on. No ei suolaa kummempaa, mutta pepperonista ja anjoviksesta tulee kivan mausteinen potku. Jes, olen tyytyväinen!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti