Muistatteko ajan, kun ei ollut matkapuhelimia, eikä sen puoleen nettiäkään, niin radiosta välillä tuli tiedotteita tyyliin, että huomio, huomio perhe Virtanen, lomamatkalla jossain päin Itä-Suomea, ottakaa välittömästi yhteys kotiin. Noh, ehkä kovin nuoret eivät tätä muista..... Silloin sitä aina kuitenkin jäi miettimään, että mitä on tapahtunut, toivottavasti ei mitään vakavaa ja saako perhe Virtanen viestiä lainkaan? Tuli nyt vaan mieleen, kun ajelin heinäkuisen viikonlopun jossain päin Itä-Suomea...... Ahkerana "somettajana" päivitin kuitenkin facebook-sivuilleni kuvia tai paikkatietoja 9 kertaa tänä aikana, joten tyttäret (ja äiti ja siskot ja kaikki kaverit) tasan tarkkaan tiesivät, missä milloinkin viiletin :) Että tuli vaan mieleen, miten maailma muuttuu.......
Tämän viikonlopun kohde oli Savonlinna. Kaupunki, joka on minulle tuttu jo nuoruudesta. Itse asiassa Kylpylähotelli Casinon terassilla on minusta ja mummustani jopa otettu kuva, vuonna 1974, tasan 40 vuotta sitten, kun olen pukeutunut keltaiseen The Osmonds-toppiin ja olen hyvinkin cool..... Olenhan toki hyvin coolissa 13-vuoden iässä! Heh, Osmonds on jo toinen asia tässä jutussa vuosikymmenten takaa, josta ei lasteni ikäluokalla ole mitään hajua. Donny Osmond vaan oli niin ihana....... Mutta tässä tyylinäyte suoraan 70-luvulta!
Vaan nyt takaisin tähän päivään ja viikonloppuretkeen ystävien kanssa. Ystävien, jotka laillani rakastavat hyvää ruokaa ja kuplivia juomia, sekä arvostavat kiireetöntä yhdessäoloa. Varsinkin näin lomalla kun olimme, niin annoimme flown meitä viedä...... Mitään ohjelmaa ei oltu lyöty lukkoon, hotellihuone varattu Seurahuoneelta ja dinneripaikat buukattu molemmille illoille. Kaiken muun suhteen olimme virran vietävissä......
Linnakrouvi
Perjantai-illan illallinen oli varattu kesäravintola Linnakrouvista. Ravintola sijaitsee Linnakadulla, näköetäisyydellä Olavinlinnasta. Ja koska meidän iltaohjelmaamme ei kuulunut ooppera, niin saavuimme täysin tyhjään ravintolaan klo 19. Tilaa oli ja saimme henkilökunnan jakamattoman huomion!
Alkuruuaksi valitsin anisgraavattua nieriää, perinteistä mummonkurkkua ja tuorepinaatticremeä (12 €). Anishan sen valinnan ratkaisi, mitä sitä kieltämään. Oli sitten kysymyksessä ruoka (esim. fenkoli) tai juoma (pernod, sambucca, ouzo), joissa vähänkään aniksen aromi vilahtaa, niin se on sitä myöten selvä valinta meikäläisellä. Tässä annoksessa vaan olisi saanut vilahtaa enemmänkin, anista sai kyllä maistamalla hakea. On myönnettävä pettymys omaan valintaan ja kateus naapurin vaniljalla maustettuun kukkakaalikeittoon, jossa oli lisukkeena butternutkurpitsan lastuja ja fenkolivaahtoa (11 €). Oli kuulemma ERITTäIN herkullista......
Alkuruuan kanssa otin lasillisen ranskalaista, kuivaa, kevyen hapokasta ja herukkaista Cros Manseng Sauvingonia vuodelta 2011 (8,80 €/16 cl) ja sitten pääruualle kuvan mukaista punaviiniä, jonka nimi on ainakin helppo muistaa! Maila Crianza 2010 Bodegas Sumarroca Espanjan Riojasta (40 €/plo tai 8,80 €/lasi). Täyteläinen, kirsikkainen ja hieman vaniljainen viini oli täydellinen valinta, jos ei burgerille, niin minulle! Ja mikä onni, tämä juoma löytyy myös Alkon tilausvalikoimasta kohtuulliseen 12,49 euron hintaan, joten ensimmäinen laatikko on jo tilattu.....
Pääruuan kohdalla päädyin siis burgeriin! Valinta, jolla yllätin jopa itseni...... Burgeri krouvisti (17 €) oli annoksen nimi ja siinä oli täytteenä kunnon häränpihvin (black agnus) lisäksi savujuustoa, bbq-kastiketta, coleslaw-salaattia, yrttisalaattia ja törkeän hyvät tikkuperunat. Miksi burgeri? Teki mieli lihaa (tai siis ehkä paremminkin punaviiniä) ja liha-annokset olivat mielestäni aivan liian kalliita. Yli 3kymppiä. Siksi jauhelihaa...... Eikä tämä nyt oikeastaan hassumpi ollut....... Tosin olin mielessäni kuvitellut, että perjantain ateria olisi ollut viikonlopun illallisista jotenkin juhlavampi, mutta menikin vähän toisin.....
Ystävistäni toisen pääruoka oli kalaa eli pannulla paistettua Ahvenanmaan taimenta, hummeri-veloutekastiketta, polentaa ja kesävihanneksia (29 €). Hän sortui vielä kaiken päätteeksi juustolajitelmaan, joka näyttikin (ja myös maistui) herkulliselta (11 €).
Loppulaskuni oli kohtuulliset 45,80 €. Kohtuullisuutta sitten enemmänkin ihmeteltiin hotellilla ja huomattiin, että sen lisäksi, ettei meiltä keneltäkään oltu laskutettu alkucavaa, ei minulta myöskään alkuruokaa. No sehän oli hyvä, koska en siitä tykännytkään! Oikeus ja kohtuus siis.
Muikkuterassi
Minä en muikuista niin kauhean innoissani ole ollut. Se johtunee siitä, että en ole niitä oikeastaan koskaan syönyt, vain vähän maistanut. Ymmärsin kuitenkin, että jos ollaan Savonlinnassa, niin Seurahuoneen Muikkuterassi on koettava ja niinhän me sen koimme ja minäkin tykästyin näihin Pielaveden herkkuihin. Huikomuikut (10 €) lounaaksi, Rapion myllyn ruisjauhoissa jauhotettuja, paistettuja lähivesien muikkuja, sitruunaa ja ruohosipulimajoneesi (1,50 €). Mahtavat maisemat, lupsakka palvelu.
Panimoravintola Huvila
Jatkoimme samalla taktiikalla eli oopperan alkaessa me suunnistimme syömään. Rauha oli taattu :) Tosin täällä sentään oli muitakin asiakkaita, joten emme olleet aivan ainoita.
Illallisen alkuun valitsin keiton, ehkä siksi, että olin edellisenä iltana ollut niin kateellinen ystäväni kukkakaalikeitosta........ Siispa jokirapukeittoa haukipullalla (12 €). Keitto oli sinänsä maukas, mutta hyvin ohut (litkumainen) rakenteeltaan. Olisin kaivannut siltä enemmän keittomaista koostumusta.
Pääruuaksi otin karitsaa kahdella tavalla, lisukkeena porterkastiketta ja kantarelli-emmeriä (emmervehnä) . Aivan täydellinen annos! Varsinkin ylikypsä osuus oli kertakaikkisen loistava. Oi onnea......
Viininä alkuruualle oli Anton Bauer Rosenberg Gruner Veltliner ja pääruualle jumalten juoma, Dido Montsant. Kumpaakaa viiniä ei (tietenkään) saa Suomesta, enkä edes onnistunut löytämään maahantuojaa, joten ehkäpä ravintoloitsija itse hoitaa maahantuonnin. No, tämä Dido on helppo muistaa, jos jossain maailmalla tähän törmää.
Tilanne vaati ehdottomasti jälkiruuan! Ensin mietin juustoja, mutta lopulta en pystynyt vastustamaan salmiakkivanukasta ja kirsikkasorbettia (13 €), enkä todellakaan katunut valintaani. Ihan huippua!
Onneksi ystävä vieressä valitsi juustot suppilovahverohillokkeella (13 €), niin pääsin ihailemaan kaunista annosta. Ja hyvältähän se näyttää.
Loppulaskuni oli 87,60 €, joka oli paljon, mutta jota silti pidin sangen kohtuullisena huomioiden tarjottavien tason. Lasku sisälsi kolme ruokalajia sekä kolmanneksen sekä valko- että punaviinipulloista. Lisäksi on mainittava, että palvelu oli mitä parhainta.
Loppuun vielä tunnelmakuvia illan varrelta, ravintolasta sekä illan esiintyjistä.
Lisää Savonlinnan tunnelmia kuvina
Perhehotelli Hospitzin terassin yllätyspaukku. |
Ravintola Kaivon terassi |
Matkan varrelta
Menomatkalla poikkesimme Verlan ruukin maisemissa.
Ja paluumatkalla Imatran kosken partaalla.
Imatran Valtionhotelli |
Laivaravintola Teerenranta
Kotimatkalla etsimme lounaspaikkaa suurinpiirtein Imatralta lähtien. Suunnitelmissa oli poiketa johonkin viehättävään kahvilaan tms. kuutostien varrella. No, sellaista ei tietenkään löytynyt, joten päädyimme Lahteen, siellä Satamaan ja Laivaravintola Teerenrantaan. Vuohenjuustosalaatti (9 €) ja pieni lasillinen Yalumban Rieslingiä (6,20 €) täydellisessä auringonpaisteessa viimeisteli retkemme.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti