Raitajuuri-sienilihapullat
Alkuperäinen ohje punajuurella Ruokala.net -sivustolta
200 g raakaa raitajuurta (tai punajuurta)
250 g tuoreita metsäsieniä (myös kuivatut käyvät)
1 sipuli hienonnettuna
2 rkl öljyä
400-500 g lampaan (tai karitsan tai naudan) jauhelihaa
1 kananmuna
1 rkl sinappia
suolaa
pippuria
Sienet kaivoin pakastimesta, suppilovahveroita ja vuosikerta lampaankääpää. Sipuli oli makeahko jättisipuli ja pippuri Kotigastronomien Rubinoa. Tietenkin, sillä onhan lähiperheeni siitä riippuvainen.
Käsittele sienet ja paista niistä kosteus pois. Raasta raitajuuri hienoksi raasteeksi, pilko sipuli ja sienet. Raaste oli ihanan väristä!
Kuullota sipuli, raitajuuriraaste ja sienet.
Yhdistä kaikki ainekset lihapullataikinaksi.
Pyörittele palleroiksi ja paista voissa. En edes yrittänyt saada aikaan mitään muotovalioita, vaan tein melko reilun kokoisia pullia, joita sitten paistaessa vähän litistin lyttyyn.
Helppoa ja ihan älyttömän hyvää. Söin ehkä kolmanneksen pullista suoraan pannulta. Nam. Luulen, että loputkin raitajuuret päätyvät pulliin, sillä olenhan hankkinut samaiselta lammastilalta myös karitsanjauhelihaa!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti