Nyt sitten päätin hankkiutua eroon yhdestä pussillisesta ryöpättyjä ja pakastettuja kangassieniä. Vuodelta 2010.
Sienimuhennoksella kuorrutetut kesäkurpitsat
4 annosta
2 (n. 750 g) kesäkurpitsaa
suolaa
litra tuoreita sieniä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
rasvaa paistamiseen
2 dl ruokakermaa
2 rkl vehnäjauhoja
1 tl suolaa
mustapippuria myllystä
½ rkl kuivattua salviaa
2 rkl tuoretta timjamia
Pese kesäkurpitsa ja halkaise pitkittäin. Leikkaa kuperalta puolelta ohut viipale, jotta kurpitsat pysyvät pystyssä. Koverra lusikalla keskusta pois. Ripottele päälle suolaa ja pane puolikkaat kumolleen talouspaperin päälle valumaan.
Tee muhennos. Pilko sienet ja sipulit. Paista, kunnes sienistä irronnut neste on haihtunut. Sekoita vehnäjauhot muhennokseen, lisää kerma ja kuumenna. Sekoita tasaiseksi ja mausta.
Pyyhi kesäkurpitsojen sisusta kuivaksi ja täytä muhennoksella. Minä lisäsin päälle vielä reippaasti juustoraastetta. Paista 175 asteisessa uunissa noin 25 minuuttia.
Tarjoa lisäkkeenä tai pääruokana salaatin ja hyvän leivän kanssa. Minä vetäisin nämä ihan sellaisenaan. Hyvää oli ja pakastimessa on sienipussin mentävä kolo!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti