keskiviikko 16. elokuuta 2017

Rapeaa granolaa

Granolaa oli tehnyt mieli jo jonkin aikaa. Ja nimenomaan itse tehtynä, jolloin tarkkaan tietää, mitä seos sisältää. Granolahan on kuin mysliä, mutta paahdettuna. Mietin, että lisääntyisikö minulla rahkan ja jogurtin käyttö, jos olisi lisukkeet kohdillaan. Sehän selviää kokeilemalla! Työkaveri minulle tämän reseptin vinkkasi ja oli myös hyväksi todennut.


Taivaallinen granola

6 dl kaurahiutaleita
3 rkl kookoshiutaleita
3 dl pähkinöitä (esim. pekaani ja para)
½ dl rypsiöljyä
½ dl vaahterasiirappia
1 dl kuivattuja karpaloita
1 dl rouhittua tummaa suklaata tai nibsejä

Keräsin kaapista kaikki pähkinäpussien  jämät, vaihdoin karpalot kuivattuihin mustikoihin ja suklaaksi valitsin 90%:sta tummaa suklaata. Voit jättää kookoshiutaleet pois tai laittaa niitä enemmän ja kuivattujen marjojenkin sijaan voit käyttää kuivattuja hedelmäpaloja. Vaihtelunvaraa siis on!


Tykkään käyttää vanhoja mittalaseja ja -kannuja. Mittaan ainekset etukäteen valmiiksi, niin sitten ei tarvitse kesken kokkailujen sitä tehdä.


Mittaa hiutaleet, pähkinät, öljy ja siirappi kulhoon. Sekoita hyvin. Pähkinöitä voit vähän murskata, kokonaisina ovat ehkä vähän liian suuria.


Levitä seos leivinpaperoidulle pellille ja paahda 150 asteisessa uunissa 25-40 minuuttia. Kääntele seosta välillä. Taivaallinen tuoksu leviää keittiöön......Lisää jäähtyneeseen seokseen marjat ja suklaa. Vanhassa Riihimäen Lasin keittiötölkissä granola pääsee herkullisesti edukseen.


Ja jogurtin seuralaisena maistui vallan mainiolta! Granolaa tuli tällä ohjeella noin litran verran, joten tästä riitti osa viemisiksi tyttärenkin perheeseen!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti