torstai 31. elokuuta 2017

Mustikoita ja valkosuklaata


Edessä viikonloppuretki ystävien mökille ja olin ottanut vastuun jälkiruokapuolesta. Helppo oli ottaa, kun suunnitelmat olivat hyvinkin selkeät.


Herkullinen resepti ja pakastin pullollaan mustikoita, kylläkin taaperolle (tyttärentytär) talvea varten säilöttyjä, mutta tuskin hän pahastuu, että Mumu lainasi otti sieltä käyttöön puoli litraa......


Valkosuklaa-marjapiirakka
puolikas uunipellillinen

Pohja
150 g voita
1½ dl sokeria
1 kananmuna
3 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täyte
5 dl marjoja
200 g maustamatonta tuorejuustoa
200 g valkosuklaata
2 kananmunaa
1½ dl sokeria
1 tl luonnonvaniljaa

Minä käytin mustikoita, mutta mietin, että vaikkapa vadelmat sopisivat loistavasti valkosuklaan pariksi. Pakastemarjat on syytä valuttaa, mehua irtosi yllättävän paljon! Siitä sain sitten kivan mustikkashotin :) (Ja muistathan tarkistaa, mitä sanotaan ulkomaisten pakastemarjojen käsittelystä, nämä olivat ehtaa kotimaista, suoraan poimijalta ostettuja.)


Bourbon vaniljajauheen olen hankkinut Kotigastronomien kautta, mutta ainakin Ruohonjuuren valikoimista löytyy vastaavanlainen tuote.


Tavallinen sokeri loppui kesken, mutta korvasin osan ruokosokerilla. 


Sekoita pohjaa varten huoneenlämpöinen voi ja sokeri, vaahdota. Lisää muna ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe. Levitä taikina taputtelemalla (tarvitset vähän jauhoja avuksi, taikina tarrautuu käsiin) leivinpaperin päälle laakeaan vuokaan tai uunipellin puolikkaalle. Paista 15 minuuttia 200 asteessa. Ota pois uunista.



Pohjan paistuessa, valmista täyte. Sekoita tuorejuusto, rouhittu valkosuklaa, munat ja sokeri. Mausta seos luonnonvaniljalla.


Levitä marjat esikypsennetyn pohjan päälle. Levitä täyte marjojen päälle. Parhaiten se onnistui niin, että pudottelin täytenokareita marjojen päälle säännöllisin välein ja sitten niitä kekoja levittelin. Tyyli on vapaa!


Pane vuoka takaisin uuniin ja kypsennä kunnes täyte on hyytynyt eli noin 15 minuuttia. Minulla täytteen hyytyminen kesti yllättävän pitkään ja paistoaika piteni sen myötä ainakin 10 minuuttia. Uunit ovat yksilöitä, tarkkaile omaasi!


Tarjoa piirakka sellaisenaan, halutetessasi voit rouhia valkosuklaata päälle koristeeksi. Melkoinen herkku! Jäätelökin saattaisi sopia tarjoiluun, vaikka pieni pallo vaniljajäätelöä. NAM!

2 kommenttia:

  1. Oih mitä herkkua täällä on loihdittu <3 Ohjeen kirjoitinkin heti muistiin :) Ihanaa syyskuun alkua ja lauantaita <3

    VastaaPoista
  2. Kiitos! Ehdottomasti kannattaa tätä herkkua kokeilla :)

    VastaaPoista