keskiviikko 20. syyskuuta 2017

Sairaan sienihilloke

Olen sairaana. Kurkkuun pistää, ääntä ei tule, viluttaa ja on kaikin puolin ankeaa. Ajattelin sitten tehdä sienihilloketta tylsän päivän kunniaksi. Ihan ei mennyt putkeen, mutta jotain kehityskelpoista sain kuitenkin aikaan. Ei mennyt ihan hukkaan tämmöinen kotona villasukissa pyörimispäivä.....


Viikonlopun sienisaaliista olin jättänyt osan jääkaappiin vähän jo tätä silmällä pitäen. Siispä puuhaan!


Syksyinen sienihilloke
Koti ja Keittiö -lehti 10/2017

noin 5 dl suppilovahveroita

Liemi
2 dl vettä
1 dl väkiviinaetikkaa
1 dl vaaleaa tai tummaa balsamiviinietikkaa
4 neilikkaa
6 maustepippuria
1 laakerinlehti
½ tl suolaa
2 dl hillosokeria


Mittaa liemiainekset hillosokeria lukuunottamatta kattilaan. Kiehauta liemi ja lisää sienet, anna kiehua hiljalleen 10-15 minuuttia.


Nosta kattila liedeltä ja lisää hillosokeri koko ajan sekoittaen. Keitä vielä noin 10 minuuttia. Purkita kuumana ja säilytä viileässä.

Maku oli mahtava, mutta seuraava virhe kannattaa yrittää välttää...... Keitin seosta aivan liian pitkään sillä seurauksella, että jääkaapissa hilloke muuttui kivikovaksi.


Siinä sitä sitten tiskialtaassa vesihauteessa notkistelin levityskuntoon. Eli seuraavalla kerralla puolitan molempien vaiheiden keittoajat, jospa sitten hillomaisuus säilyy!


Hilloke maistui mukavasti Leipä&Poika -leipomon seesaminäkkärin päällä, mutta mainiosti näen sen myös riistaruuan lisukkeena. Joten eikun metsään vaan uudelleen heti tilaisuuden koittaessa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti