lauantai 10. helmikuuta 2018

Lauantailohi

Mikäli reseptissä mainitaan salvia tai piparjuuri, minulla on vaikeuksia se ohittaa. Ja mikäli mainitaan ne molemmat, peli on sillä selvä!


Salvialohi ja uunibataatit
Koti & Keittiö -lehti 2-3/2018
4 annosta

600 g kirjolohifileetä
½ tl suolaa
½ dl tuoreita salvianlehtiä
150 g piparjuurituorejuustoa
½ dl mantelirouhetta
1 kg bataattia
2-3 rkl öljyä
1 tl suolaa

Kuivaa kalan pinta.  Ripottele fileelle suolaa ja nosta se uunipellille leivinpaperin päälle. Levitä tuorejuusto fileen päälle. Ripottele päälle mantelirouhe ja hienonnetut salvianlehdet. Mantelirouhetta ei yllätyksekseni kaapista löytynytkään, mutta heitin sitten kuorelliset mantelit monitoimikoneeseen ja kappas vaan, rouhetta tuli!



Kuori bataatit ja viipaloi ne noin puolen sentin paksuisiksi viipaleiksi. Levitä viipaleet lohen viereen, sivele niille vähän öljyä ja ripottele suolaa. Ruoka näytti jo tässä vaiheessa sekä herkulliselta, että jollain tavoin keväiseltä, vaikka oranssi ei ehkä ihan kevätväri olekaan. Ehkä mieli on vaan keväinen!


Kypsennä 200 asteissa uunissa noin 35 minuuttia, kunnes bataattiviipaleet tuntuvat pehmeiltä ja kypsiltä.


Viimeistele vielä annos salviasilpulla ja siinä se on! Nopea ja ennenkaikkea HELPPO herkku. Tuorejuuston alla lohi kypsyy muhevaksi, eikä erillistä kastikettakaan tarvita. Suosittelen!



Muut lauantain viihdykkeet olivatkin sitten Irish Coffee paikallisessa Irlannin Setterissä ja sitten elokuvat. Pienen tauon jälkeen kaupungissamme avattiin leffateatteri uudelleen joulun alla ja olen päättänyt, että yritän käydä katsomassa kaiken kiinnostavan, niin omalta osaltani autan siinä, että teatteri jatkossakin meiltä löytyisi. Pikkukaupunkilaisten on itse pidettävä huolta palveluiden säilymisestä niitä käyttämällä!

2 kommenttia:

  1. Hyvältä näyttää! Pidin koulussa kovasti mantelikalasta, mutta jostain syystä ei ole tullut mieleenkään tehdä mantelilohta. Tämä resepti vaikuttaa kokeilemisen arvoiselta!

    VastaaPoista
  2. Mantelirouheesta tulee mukavan rapsakka pinta! Ehdottomasti kannattaa kokeilla. Jos jostain syystä ei pidä piparjuuresta, niin lohelle voi levittää vaikka jotain yrttimaustettua tuorejuustoa.

    VastaaPoista