sunnuntai 18. toukokuuta 2014

Lahti ja Lahden Seurahuone


Harmaa ja sateinen toukokuun lauantai. Ei huvittanut mökkeillä, kun sateessa puuhastelu ei innostanut. Ja jotenkaan ei sitten kotihommatkaan iskeneet. Salitreenin jälkeisen infrapunasaunan lauteilla ystävän kanssa perjantaina se sitten lyötiin lukkoon, lähdetään retkelle naapurikaupunkiin. Lähdetään Lahteen!

Lahti on minulle lapsuuden ja nuoruuden kotikaupunki, vaikka maalla asuttiinkin. Lahteen lähdettiin, kun mentiin ostoksille tai syömään. Tai myöhemmin discoilemaan. Aikuisena matka sitten vei Riihimäen ja Espoon kautta takaisin Riihimäelle, työpaikan pysyessä koko ajan Helsingissä. Siinä se Lahti on sitten vuosien varrella jäänyt vähän nostalgian hohtoiseksi nuoruuskaupungiksi, jossa tulee harmillisen harvakseltaan vierailtua.

VR kyllä hinnoittelupolitiikallaan suosisi tätä suuntaa, sillä kun Riihimäeltä Tampereelle junalippu maksaa halvimmillaan eli lähijunalla 16,60 euroa ja Helsinkiin 11,80 euroa, niin Lahteenpa suhautetaan 6,80 eurolla. Matkat ovat kuitenkin suurinpiirtein saman mittaisia.....

Matkamme tarkoitus oli vähän shoppailla, syödä hyvin ja käydä parilla lasillisella. Kaikki tämä toteutui. Ja kun meikäläinen on reissussa, niin silloinhan aina mennään vähän ruoka edellä. Niin myös nyt ja ravintolakin oli melkein valittu. Oikeastaan mielessä oli kaksi paikkaa, Taivaanranta ja Roux. Roux tosin on jo alkuvuodesta testattu blinien merkeissä, siitä voit lukea täältä, klik.Mutta suunnitelmat keikahtivat sitten ihan täysin........
Ostoksien lomassa aivan sattumalta osuimme Seurahuoneen Bar & Bistroon samppanjalasilliselle. Koko Seurahuone on kokenut täydellisen remontin ja on ollut uusitussa kuosissa avattuna nyt noin vuoden. Baari oli oikein viihtyisä ja kun siinä sitten vähän pohdimme, niin päätimme suorittaa ostokset loppuun ja palata takaisin syömään Trattoria Seurahuoneen puolelle. Suunnan muutos, jota emme joutuneet katumaan.
Trattorian listalta tajuntaani kolahti parsamenu. Parsaa oli pakko saada, se on niin herkkujen herkkua ja sesonki juuri nyt parhaimmillaan.


Alkuun parsacappuccino, annos, joka oli kaunis ja maistui niin pehmeältä ja täyteläiseltä, että sanat eivät riitä sitä kuvaamaan. Hinta oli 9,50 € (asiakasomistajahinta 8,50 €).


Ystävältä lainattu täydellinen kuva täydellisestä kuhasta
Pääruuaksi halusimme kalaa ja niinpä lautaselle uida polskutteli paistettua kuhaa ja parsaa sekä paahdettua voihollandaisekastiketta. Hmmmm, miksi oli erikseen sanottu, että voihollandaise? Eikös se aina tehdä voihin? Sama meininki jatkui, annos hiveli silmää ja maku oli täysin kohdillaan. Huomaa annoksen italialaisväritys! Listahinta annoksella oli 26 €, mutta asiakasomistajakortilla 24 € eli yhteensä peräti kolme euroa kertyi säästöä ruokailun osalta :)

Maistuiko? Todellakin!

Ruokajuomana meillä oli läpi koko aterian samppanjaa. Kas kummaa! Ja luonnollisestikin asiakasomistajahintaista, joten säästimme joka kulauksella yhä vain enemmän ja enemmän.......


Jälkiruoka nautittiin nestemäisenä Teerenpelin baarissa. Irish Coffee, Jamesonilla. Of course, vaikka lasi jotain muuta väittääkin.

Ja missä sitten shoppailtiin? Itse asiassa vain kahdessa liikkeessä, oikeasti! Meillä oli varsinaiset täsmähaut listalla. Ensin alusvaatteita Funky Ladystä ja sen jälkeen HappyLightsejä Millan Putiikista. Että sellainen retkipäivä. Lahteen tehdään varmasti reissu uudemmankin kerran. Taivaanranta kun hieman houkuttelisi, samoin Rouxin riesling-torstait.......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti