torstai 3. heinäkuuta 2014

Peitekekkeripiirakka


Minulla on tällä viikolla syntymäpäivät. Ei mitään pyöreitä, eikä puolipyöreitäkään, enkä niitä mitenkään ehkä olisi viettänyt, mutta nämä olivatkin peitekekkerit. Syntymäpäivieni varjolla sain kutsuttua perheen luokseni kylään, keskellä viikkoa, samppanjalla vähän houkutellen. Eikä kukaan (kai) ihmetellyt, vaikka samalla minulla oli päällä yksi vuoden kiireisimmistä työviikoista. Dead linet paukkuvat ja loma on alkamassa. Minulla oli syyni ja syy oli minulle niin tärkeä, että sydän lähes pakahtuu juuri nytkin sitä ajatellessa. Tyttäreni meni naimisiin. Meni naimisiin maapallon toisella puolella, eikä perheeni sitä tiennyt. Viekkaudella heidät houkuttelin, leivoin makoisat piiraat, otin samppanjat kylmästä ja avasin web-kameralinkin........

Tomaatti-vuohenjuustopiirakka

Pohja
100 g margariinia
3 dl vehnäjauhoja
1 dl juustoraastetta (ehdotettiin Kolatun Martta Cheddaria, mutta minä valitsin Västerbottensostin)
½ dl vettä

Täyte
4-5 tomaattia siivuina
 (käytin kirsikkatomaatteja puoli rasiallista)
150 g Kolatun Brie-vuohenjuustoa viipaleina
tuoretta basilikaa
3 kananmunaa
3 dl ruokakermaa
suolaa
mustapippuria
juustoraastetta


Ohje on alunperin Soppa365 -sivustolta ja yhteistyössä Kolatun Juustolan kanssa tehty. Ohjeesta oli jäänyt pois kananmunien ja ruokakerman määrät, joten vetäisin ne hihasta (ehkä määrät on ohjeeseen myöhemmin lisätty, tiedä häntä).

Kulhossa (tai monitoimikoneella) nypitään sekaisin margariini, jauhot ja juustoraaste. Lisätään vesi. Taikinapallo laitetaan jääkaappiin huilimaan 15-30 minuutiksi.


Viipaloidaan tomaatit ja vuohenjuusto, silputaan basilika. Painellaan taikina voidellun piirakkavuoan pohjalle ja reunoille.


Levitetään pohjalle juusto- ja tomaattiviipaleet sekä basilikasilppu. Ripotellaan pinnalle mustapippuria.


Sekoitetaan kulhossa kerma, kananmunat, suola ja mustapippuri, kaadetaan piirakan päälle. Viimeistellään juustoraastella ja paistetaan 200 asteisessa uunissa 30-40 minuuttia.




Tarjoiluvaiheessa lisäsin vielä lämpimän piiraan päälle tomaattiviipaleita sekä basilikasilppua. Kaksi piirasta upposi niin nopeasti vieraiden lautasilta, että en kuviakaan ehtinyt ottamaan.......


Vatsat ja maljat täynnä sitten nyyhkimme läppärin äärellä.......

Ja koska olin kutsunut vieraat syntymäpäiville, sain myös lahjoja. Viinejä, kukkia ja Arabian valmistaman Karjala-mokkakupin. Oikein kultakupin....hih..... Mutta parasta kaikesta on kuitenkin se, että nyt olen virallisesti oikea anoppi!


2 kommenttia:

  1. Lämpimät onnittelut anopille ja tietenkin tyttärellesi ja vävy-pojalle. Mikä on nyt tyttäresi sukunimi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Armi onnitteluista. Vastasinkin sinulle yksityisviestillä facebookin puolella :)

      Poista