maanantai 11. elokuuta 2014

Lounaalla naapurissa eli Hyvinkäällä

En useinkaan valitse ruokailuun kauppakeskuksessa sijaitsevaa kuppilaa, en kiireiseen lounasaikaankaan. Niissä kun tarjonta pyrkii pyörimään pizza-burgeri-kebab-texmex -akselilla. Kesän aikana kuitenkin vierailin parikin kertaa naapurikaupungissa, Hyvinkäällä ja kun olin kuullut muutamia positiivisia kokemuksia kauppakeskus Willan etnisen ruuan ravintolatarjonnasta, niin päätin käydä tarkistamassa. Enkä katunut, päinvastoin!

Ensimmäisenä Royal Mekong, jonka kambodzhalais- ja malesialaistaustaiset omistajat kuvailevat kaiken kattavasti aasialaiseksi ravintolaksi. Tarjolla on 9,70 euroa (juuri sopivasti lounassetelini arvoinen) maksava buffeepöytä lähes koko päivän ajan (muistaakseni arkisinkin klo 18 saakka). Ja valikoimaa todentotta riittää! Jopa susheja oli lähes kymmentä eri sorttia, sen lisäksi päivän keitto, perinteiset friteeratut ruokalajit, nuudelit, riisit, erilaisia kastikkeita ja vielä rapusipsejä "jälkiruuaksi". Todella pidin ruuasta ja nautiskelinkin tarjonnasta kiireettömästi ja suosikkiannoksia santsaillen. Hinta-laatusuhde oli mielestäni enemmän kuin kohdillaan. Ravintola ei ollut mitenkään täynnä, en tiedä, miten asia on lomakauden ulkopuolella. Sisustus oli "perinteistä", mutta siistiä ja ruoka-astioita täydennettiin koko ajan. Suosittelin jo paikkaa sisareni parikymppiselle pojalle, tämän ikäisille kavereillehan ei tunnetusti riitä mikään ruokamäärä! Olen välillä leikilläni (puoliksi) sanonut, että minulla ei olisi koskaan ollut varaa poikalapseen :) Minä kyllä vien nälkäisen perheeni ennemmin tänne, kuin syö-miten-paljon-ikinä-vain-jaksat-ja-halkea-sitten-ähkyyn -pizzerioihin.

EDIT: 5/2018 Ikäväkseni jouduin ystäväni kanssa toteamaan tason suoranaisen romahduksen. Vuosien varrella olen täällä käynyt muutamia kertoja, mutta tämä taisi olla viimeinen. Kaikesta huokui välinpitämättömyys, palvelusta, ruuista. Sushit olivat tiskissä olleet aikansa, osa vähän kuivuneita ja majoneesit kuorruttuneita. Voi voi. Se sitten siitä.

Toinen testikohteeni oli Hanko Sushi. Hanko Hyvinkäällä...... Hanko Sushiin olen tutustunut useita vuosia sitten Hangossa ja mielikuvani on hyvä, mutta hinnakas. Siispä tarkistamaan asia! Ravintolan sijainti on tylsä/ankea, kauppakeskuksen kahta osaa yhdistävän käytävän varrella. Muutaman kerran ohikulkiessani olen harmitellut asiakkaiden puuttumista, paikka on ollut aivan tyhjä! Miten se ikipäivänä voi kannattaa? (LISÄYS 11/2015: Eikä sitten kannattanutkaan, koska on lopettanut.)

Tilasin mediumaterian eli 12 kappaleen sushilajitelman, joka maksoi 12,50 €. Lounaaseen sisältyi lisäksi vielä vihreä tee ja misokeitto. Kaikki oli herkullista, hinta ja laatu kohdillaan. Erityisesti ilahdutti maullaan yakishake, johon on saatu savuinen maku kevyesti grillaamalla.

Ravintola oli kauniisti sisustettu ja siisti. Ainoa, mikä puuttui, oli todellakin ne asiakkaat. Lounaani aikana paikalla oli vain neljä muuta asiakasta. Suosittelen kokeilemaan näitä kumpaakin ravintolaa!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti