maanantai 18. elokuuta 2014

Pestotäytteinen leipä

Tämä ohje perustuu viikko sitten kokeiltuun Arlan nyhtöleipäreseptiin. Jo silloin mietin, että kermaviilitäyte tuntui jotenkin liian kostealta ja päätin kokeilla samaa ideaa niin, että täytteenä on omatekemää pestoa sekä juustoraastetta. Tuumasta toimeen.

Eli taikina tehtiin ohjeella, jonka löydät täältä, klik. Kaikki vaiheet aina taikinan kaulimiseen saakka menevät sen ohjeen mukaan.


Levitin taikinalevylle melko reippaasti pestoa. Peston perusohjeen löydät täältä, klik, mutta toki voit käyttää valmispestoa tai jotain muuta mieleistäsi tahnaa/levitettä.Peston päälle levitin vielä pussillisen Västerbottensost -juustoa, jota oli juuri sopivasti tarjouksessa pyörähtäessäni Stockmannilla. Ja vaikka niin suuresti vannon kotimaisten tuotteiden nimeen, niin tämä juusto on vaan niin maukasta, että olen valmis lipeämään periaatteistani...... Harvoin kuitenkin!
Sitten vaan leikkaat taikinan 10x10 cm ruuduiksi, teet pieniä pinoja ja laitat pinot leipävuokaan jonoon. Matkasta varisseet juustoraasteet voit laittaa leivän päälle.


Puolisen tuntia 200 asteisen uunin keskitasolla ja valmista tuli! Ylimääräisen öljyn/rasvan, mitä vuoassa oli, kaadoin pois.


Leivän kuviot olivat vielä hienommat, mitä kermaviilitäytteellä sain aikaan. Myös tämä leipä oli mielestäni parhaimmillaan seuraavana päivänä.


Ja voi miten ihanat rapuleivät tästä sai! Paahdettuna, voilla siveltynä, ravut ja tillit mukana. Namskis. Lisää kesän toisista rapujuhlista saat luettavaksesi piakkoin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti