lauantai 2. elokuuta 2014

Sukukekkerit mökillä ja possua(kin) grilliin

Pitkäaikainen toiveeni toteutui tänään, kun sain mökille kylään kummitätini ja serkkuni. Kaikki kaksi :) Päivä meni suunnitelmien mukaan, vietimme ihanan kiireettömän kesäpäivän vain oleillen ja jutellen. Vanhoja valokuvia katsellen, uiden, saunoen ja syöden. Tietenkin! On niin helppoa olla ihmisten kanssa, jotka olet tuntenut AINA ja jotka ovat tunteneet sinut aina. Ja miten meillä kaikilla onkin ihan samanlainen (ehkä jonkun ymmärtämättömän mielestä jopa huono) huumorintaju? Jutut vaan lähtee ihan käsistä, eikä sille mahda mitään! Ei kertakaikkiaan mitään ja kaikki ovat jutuissa mukana, iästä viis :)

Ja tottahan minä myös ruokin vieraani! Lounaaksi olin jo edellisenä päivänä paistanut sienipiirakan, jonka ohjeen löydät täältä, klik.


Vanha tuttu ja hyväksi todettu piirakka, josta riittää syötävää suuremmallekin porukalle (nyt 7 henkeä) ja johon käytin tällä kertaa pakastimesta kaivettuja suppilovahveroita. Jopa sieniä vieroksuva nuori neiti näytti kelpuuttavan piirakkani! Jee!!!!!

Iltagrillailuihin otin testiin uuden reseptin, jonka löysin (yllättäin) Pirkka-lehden numerosta 8/2014.


Porsaan sisäfileepihvit grillissä

Tarvitset yhden sisäfileepötkylän ja marinadiin seuraavat ainekset:

½ dl rypsiöljyä
½ dl persiljaa hienonnettuna
3-4 valkosipulinkynttä murskattuna
2 rkl soijakastiketta
1 rkl sitruunankuorta raastettuna
2 tl juoksevaa hunajaa
(ripaus suolaa)

Lähestulkoon noudatin ohjetta...... Poikkeuksena se, että persiljaa ehkä luiskahti enemmän ja se johti siihen, että öljyn määrää piti nostaa, jotta marinadista ylipäätänsä tuli juoksevaa muodoltaan. Sitruunan kanssa toimin niin, että raastoin kokonaisen sitruunan kuoren, enkä sitä sen raasteen määrää sen kummemmin mittaillut.


Puhdista filee kalvoista ja muista epämääräisistä roippeista. Viipaloi noin 1½ sentin viipaleiksi ja painele pihvejä hieman litteämmiksi.


Pese sitruuna hyvin (erityisen huolellisesti, ellet onnistu löytämään luomusitruunaa) ja  raasta kuoren keltainen osa.


Sekoita marinadin ainekset ja laita pihvien kanssa pussiin.



Anna pihvien maustua jääkaapissa vähintään puoli tuntia. Noh, minulla ne maustuivat vuorokauden.

Nosta pihvit huoneenlämpöön puoli tuntia ennen grillaamista. Voit myös paistaa ne pannulla.


Possupihvien lisäksi muurikalla paistui tuttua teriyakibroileria, jonka ohjeen löydät täältä, klik, sekä halloumijuustoviipaleita. Tietenkin, aivan kuten kai jokaisella grilliaterialla tänä kesänä! Lisukkeena keitettyjä varhaisperunoita, kantarellisipulikastiketta sekä salaattia plus pari päivää sitten kokattua ja blogattua pestoa. Sen ohje on täällä, klik. Täysinäinen olo viimeisteltiin muurinpohjaletuilla ja omenahillolla, ohjeet löytyvät linkkien takaa.

Tämän päivän kokkailujen opetus on se, että miksi ostaa valmiiksi marinoituja, limassa lilluvia lihoja, kun oikeasti marinadin teko on äärimmäisen helppoa ja silloin tiedät tasan tarkkaan, mitä syöt.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti