Champagne loves food |
Sisäänpääsyssä oli monta hintaa. Liput maksoivat ovelta 17 €, ennakkoon 15 € ja Gloria Ruoka&Viini -lehden tilaajat (eli me) saivat hieman alennusta ja maksoimme sisäänpääsystä 12 €. Pääsymaksuun sisältyi maistelussa käytetty Lehmann Glassin Opale 21 -samppanjalasi, jonka sai sujauttaa käsilaukkuun ihan luvan kanssa tilaisuudesta poistuttaessa.
Maistelulipukkeet maksoivat 2 € ja maisteluannoksien hinnat vaihtelivat yhdestä kuuteen lipukkeeseen. Aloitimme 15 lipukkeella, muka maltillisesti, mutta täydensimme 10 lipukkeella, koska myös ruoka-annokset maksettiin niillä (heh, ontuva selitys, sillä ruokaan meni tasan kolme lipuketta!). Maisteluannos on 4 cl, mutta lipukkeilla saadut kaadot saattoivat vaihdella esittelijän mukaan. Esimerkiksi Dom Pérignonia kaatanut mieshenkilö sanoi edellä olevillemme, että näin kalliin tuotteen kohdalla kaato on vain noin 2 cl. Noh, me saimme samalla pisteellä olleelta naiselta suunnilleen tupla-annoksen. Olimme tyytyväisiä.
Ihana tapahtuma! Mitä sitten maistoimme? Varovasti aloitimme G.H. Mumm Cordon Rouge NV:llä (42,90 € / 2 lipuketta). Tuttu ja turvallinen, sinänsä yllätyksetön, mutta hyvä. Ja jollakin vaan nyt oli aloitettava, sillä sen ensimmäisen viinin valinta on aina se vaikein valinta!
Tarjolla olleesta yli 150 samppanjan valikoimasta ei ollut ihan yksinkertaista tehdä näitä valintoja! Osa tuotteista löytyy Alkosta, joko perus- tai tilausvalikoimasta. Tarjolla oli myös vain ravintolamyynnistä tai Viking Linen taxfreestä löytyviä juomia.
Meillä maisteluun päätyi Mumm´n lisäksi kuusi muuta samppanjaa:
- Larmandier-Bernier Terre de Vertus Blanc de Blancs NV (2 lipuketta)
- Billecart-Salmon Burt Rosé NV (73,90 € / 3 lipuketta)
- Henriot Blanc des Blancs NV (54,90 € / 3 lipuketta), tätä olemme edellisen kerran maistelleet Essi Avellanin samppanjakoulussa ja siitä voit lukea täältä, klik.
- Ayala Blanc de Blancs 2005 (57,90 € / 3 lipuketta)
- Perrier-Jouët Grand Brut NV (3 lipuketta)
Vähän enemmän voin kertoa kalleimmasta maistamastamme samppanjasta eli legendaarisesta Dom Pérignon Brut 2005:stä. Kuusi lipuketta löimme tiskiin tästä Alkossa 156 euroa maksavasta kuplaherkusta. Erittäin kuiva, hapokas, kypsän sitruksinen, keltaluumuinen, mineraalinen, briossinen, hennon pähkinäinen, moniulotteinen, rodukas ja pitkä, näin juoman määrittelee Alko. Juoma oli erittäin hyvää, sitä ei ole kieltäminen, mutta se on myönnettävä, että mielestäni huomattavasti pienemmälläkin panostuksella saa hienoja ja laadukkaita samppanjoita. Legendalla on hintansa.
Ruokalipukkeet (3) sijoitimme Kaartin Hodari &Hummerin Grand Champagne dogiin. Nam.
Kaksi ja puoli tuntia kestäneen samppanjan litkimisen jälkeen tapasin vielä tyttäreni ja vietimme ihanan äiti-tytärhetken näin äitienpäivän aattona Salutorgetin Afternoon Tean merkeissä.
Ja koska baarin puolella oli runsaasti tilaa, valitsimme sieltä ikkunapöydän ravintolasalin sijaan. Baarin sisustus on kovasti mieleeni ja kun vielä ikkunasta sai ihailla aurinkoista kaupunkia, niin olihan meillä ihan täydellistä.
Ja mitä saimme? Nyt on parasta vain näyttää se kaikki kuvin.
Suppilovahveroquiche, toast skagen sekä leivät kurkku-tuorejuusto ja häränrinta-piparjuurimajoneesi -täytteillä |
Skonssit, pienet sitruunamuffinit, pikkuleivät |
Omena-calvadoshilloa, mansikkahilloa mustapippurilla terästettynä, vaniljakermaa |
Makeina puolukkapiirakkaa, suklaapiirakkaa, marmeladia, vaahtokarkkia, macaron-leivos |
Että tämmöinen Helsinki-päivä! Ei huono lainkaan. Loppuun vielä muutamat kuvat iltapäivän teehetkestä ja aurinkoisesta pääkaupungistamme.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti