perjantai 29. toukokuuta 2015

Sitruunainen rucolakastike

Uusin Glorian Ruoka&Viini (4/2015) on täynnä toinen toistaan herkullisempia reseptejä. Mistä aloittaisin? Runsaudenpula! En jaksa enää pitää hengissä ja elvytellä keittiön työpöydällä olevaa basilikaa, joten päätin hurauttaa sen pestoksi. Tai kastikkeeksi, kuten ohjeessa sanotaan. Rucolan kanssa. Aloitetaan sillä.

Kastikkeen alkuperäinen funktio on maustaa varhaisperunoista tehty salaatti. Laitan senkin ohjeen tähän, vaikka en nyt salaattia olekaan tekemässä

Perunasalaatti
Glorian Ruoka&Viini 4/2015
4-6 annosta

1 kg kuorittuja, keitettyjä ja lohkottuja varhaisperunoita
muutama kevätsipuli pilkottuna
rucolakastiketta

Kaikki kulhossa iloisesti sekaisin. Luulen, että tätä on pakko jossain vaiheessa itsekin kokeilla. Nyt siis vain pelkkää kastiketta. Leivän päälle.


Rucolakastike

1 rasia (70 g) rucolaa
1 ruukku basilikaa
½ dl sitruunamehua (1 sitruuna)
1 dl parmesaanijuustoa raasteena
1 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa


Huuhtele rucola. Purista sitruunasta mehu. Laita ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Sitruunamehulla ja/tai oliiviöljyllä voi säädellä tahnan koostumusta, joten älä niitä kaikkia heti kaada mukaan, vaan lisäile pikkuhiljaa. Ja vaikka tässä toisia neuvon, niin itselleni kävi niin, että tuli ihan liian löysä koostumus, vaikka rucolaa oli 100 g ja öljyä laitoin vain ½ dl. Mutta hyvää tämä oli ja sitruunainen maku sopii varmasti vaikkapa kalan kastikkeeksi.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti