Kastikkeen alkuperäinen funktio on maustaa varhaisperunoista tehty salaatti. Laitan senkin ohjeen tähän, vaikka en nyt salaattia olekaan tekemässä
Perunasalaatti
Glorian Ruoka&Viini 4/2015
4-6 annosta
1 kg kuorittuja, keitettyjä ja lohkottuja varhaisperunoita
muutama kevätsipuli pilkottuna
rucolakastiketta
Rucolakastike
1 rasia (70 g) rucolaa
1 ruukku basilikaa
½ dl sitruunamehua (1 sitruuna)
1 dl parmesaanijuustoa raasteena
1 dl oliiviöljyä
1 tl suolaa
Huuhtele rucola. Purista sitruunasta mehu. Laita ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta tasaiseksi tahnaksi. Sitruunamehulla ja/tai oliiviöljyllä voi säädellä tahnan koostumusta, joten älä niitä kaikkia heti kaada mukaan, vaan lisäile pikkuhiljaa. Ja vaikka tässä toisia neuvon, niin itselleni kävi niin, että tuli ihan liian löysä koostumus, vaikka rucolaa oli 100 g ja öljyä laitoin vain ½ dl. Mutta hyvää tämä oli ja sitruunainen maku sopii varmasti vaikkapa kalan kastikkeeksi.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti