tiistai 8. joulukuuta 2015

Askartelija on herännyt!

Oikein kuulen, miten nyt jo aikuiset tyttäreni, ensihämmennyksestä toivuttuaan, suorastaan kieriskelevät naurusta, kun lukevat tämän tarinan. Minä kun en ollut koskaan mikään askarteleva ja leikkivä äiti. Lapsille oli siunaus se, että aikanaan pääsivät jo hyvin varhaisessa vaiheessa kodin ulkopuolelle virikkeellisiin ympäristöihin. Ensin päiväkotiin ja myöhemmin kuvataide- ja teatteriharrastuksiin. Onneksi ymmärsin heidät niiden pariin tuupata! Mutta niinpä vaan minunkin sisältäni vihdoin ja viimein löytyi se pienen pieni näpertelevä askartelija....... Ja tämä on elämäni ensimmäinen DIY-kirjoitus :)


Happyhamster on vuosikausiakymmeniä kerännyt viinipullon korkkeja tietämättä, että miksi ihmeessä. Niitä nyt vaan on kerätty. Kerätty erilaisiin pulloihin, maljoihin, tarjottimille kynttilöiden kanssa ja viimeisenä villityksenä jopa ikkunan väliin.

Olen miettinyt ja miettinyt, vakavasti ja vähemmän vakavasti, että mihin niitä voisin käyttää. Ja eräänä aamuna Pursimiehenkadulla  bongasin viinipullonkorkkijoulukuuset erään liikkeen ikkunasomistuksesta. Tunsin pakonomaisen näpertelyhimon heräävän......


Ellet ole laillani harrastanut korkkien keräämistä, on alkuunpääsy hivenen työlästä, koska joudut tyhjentämään 37 viinipulloa. Jopa jouluun mennessä se taitaa tässä vaiheessa tehdä vähän tiukkaa. Ellet sitten järjestä materiaalinkeruupikkujouluja.


Eli tarvitset 37 kpl korkkisia korkkeja sekä liimaa. Sitten vaan liimailemaan. Kuvista näet tarkasti, miten monta korkkia mihinkin kerrokseen tulee.


Kokemuksesta voisin sanoa, että kokoaminen kannattaa aloittaa leveimmästä, seitsemän korkin rivistä, eikä suinkaan alimmasta rivistä. Mutta tyyli on vapaa.


Uloimmiksi korkeiksi kannattaa valita ne, joissa on kauneimmat koristelut tai koristeellisimmat tekstit.


Huomaa kyllä, että tässä kodissa suositaan viineistä erityisesti punaviiniä. Punaviinin värjäämät korkit sopivatkin jouluteemaan vallan mainiosti.


Voit viimeistellä kuusen vaikkapa pienellä glitteritähdellä tai jättää koristelematta. Kuusi on mielestäni kivan näköinen ilman tähteäkin. Että tämmöiset jouluaskartelut täällä.... Eihän tämä pienten lasten kanssa sopivaa puuhaa edes olisi ollutkaan! Ja koska materiaalia toden totta tässä taloudessa näkyy riittävän, niin taidanpa tehdä toisenkin kuusen. En kuitenkaan ihan lattialla seisovaa mallia.....


1 kommentti:

  1. Hihhii, voisit helposti tehdä täysmittaisen kuusen niistä korkkivarannoistasi!

    VastaaPoista