sunnuntai 20. joulukuuta 2015

BLVD26

EDIT: Ravintola suljettu 30.7.2016


BLVD26 eli upouusi samppanja- ja viinibaari osoitteessa Bulevardi 26 (Helsinki). Kaksi kertaa päivässä kuljen siitä ohi, töihin mennessä ja töistä tullessa. Pitihän sinne poiketa. Siis nyt itse asiassa jo toista kertaa.....Ravintola on hyvin viihtyisä, kynttilät palavat pöydissä ja lämmin tunnelma houkuttelee astumaan sisään.


Ensimmäisellä kerralla vähän vierastimme iPad-viinilistoja ja menua, jotka pöytään tuodaan. Sitä sitten selataan ja täpätään ostoskoriin haluttu määrä mieleistä viiniä. Ehkä vähän liian modernia? Toisaalta nyt toisella kerralla käyttelimme tilausjärjestelmää jo hyvinkin tottuneesti. Eipä tarvinnut huitoa ja yrittää kiinnittää henkilökunnan huomiota.Tämän käynnin tarkoituksena oli maistella erilaisia samppanjoita ja siihen löytyi kolmen samppanjan maistelusetti (22 €), kutakin juomaa 8 cl. Suosikiksi nousi keskimmäinen eli Larmandier-Bernier Latitude Blanc de Blancs. Linkki johtaa maahantuojan, Vindirekt, sivuille. Alkosta tätä herkkua ei valitettavasti löydy.


Lisukkeeksi tapasvalikoima: manchegojuustoa, ilmakuivattua kinkkua, oliiveja, tapenadea ja leipää (12 €).


Tulihan sitä toki maisteltua vielä paria punaviintäkin tilkkaset. Viinilista on mielestäni ihan mielenkiintoinen ja laadukas, mutta myös juuri sen vuoksi melko hinnakas. Positiivista on se, että viinejä saa myös muutaman sentin maisteluannoksina, joten vertailu ja mieleisen viinin löytäminen on helppoa.


Suosittelen tutustumaan paikkaan ja tarjontaan. Luulen, että kolmen valko- ja punaviinin maistelusetit  (20 €) ovat lähitulevaisuuden ohjelmassa.
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti