torstai 23. kesäkuuta 2016

Lakritsidukkah

Lakritsi on kovasti esillä ruuanlaitossa. Sitä käytetään jälkiruokien lisäksi jopa leipää maustamaan. Kaupoista löytyy lakritsiportteria, -suolaa, -jogurttia ja vaikka mitä. Tuntuu vain taivas olevan rajana mielikuvituksellisille kokeiluille.

Dukkah puolestaan on mausteseos, joka tehdään erilaisista pähkinöistä, siemenistä ja mausteista. Erilaisia reseptejä on lukematon määrä. Blogistanikin löytyy muutama. Tyypillisimmin dukkahia nautitaan leivän kanssa, dipataan leipää ensin oliiviöljyyn ja sitten mausteseokseen. Minä ripottelen dukkahia myös aamiaismunien päälle. Nyt tein lakritsaista dukkahia, jota suositellaan ripottelemaan erityisesti grillatulle lihalle tai paistetulle vuohenjuustolle. Tosin söin sitä muutaman lusikallisen ihan tuosta noin vaan :)

Lakritsinjuurijauhetta kannattaa hankkia ja kokeilla ennakkoluulottomasti suolaisten ruokien maustamiseen. Vaikkapa porolle tai lohelle. Avautuu aivan uusi makumaailmoja, mikäpä sen hauskempaa!


Lakritsidukkah
Glorian Ruoka&Viini 4/2016

½ dl manteleita
½ dl hasselpähkinöitä
1 rkl korianterinsiemeniä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl lakritsinjuurijauhetta
ripaus suolaa
ripaus sokeria

Manteli minulla oli valmiina rouheena ja puuttuneet hasselpähkinät vaihdoin kaapista löytyneisiin saksanpähkinöihin.


Paahda kuivalla pannulla manteleita, pähkinöitä ja siemeniä. Rouhi morttelissa hienoksi ja lisää lakritsinjuurijauhe sekä ripaukset suolaa ja sokeria. Nam, olipa hyvää! Lakritsi ei ehkä ihan taivu munakkaan päälle, mutta juhannuksena (eli huomenna) tätä testataan sekä karitsan, että leivän kanssa.


Ja miten olinkaan sopivasti säästänyt tämän kauniin neliskanttisen hillopurkin. Sehän oli kuin tarkoitettu dukkahille!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti