Viimeisen viikon, parin aikana on mukaani tarttunut
Tonttini perukoilla, heinikkoon hautautuneena kasvaa raparperi. Nyt se päätyi jälkiruokaan.
Raparperi-posset
Glorian Ruoka&Viini 4/2016
6 pientä tai 4 vähän suurempaa annosta
4 dl kuohukermaa
1½ dl sokeria
1 dl raparperimehua
Raparperimehu
4 dl mehua (paitsi, että tuli vain 1½ dl)
3 raparperinvartta
2 dl vettä
2 tl sitruunahappoa
Aloitetaan mehusta. Pilko raparperit pieniksi paloiksi kattilaan, lisää vesi ja hauduttele vartti. Siivilöi mehu ja lisää sitruunahappo.
Mehua todellakin tuli luvatun 4 desin sijaan vain 1½. Se johtui varmaankin siitä, että raparperini varret olivat kovin ohuita, eikä niistä sitten enempää irronnut. Ei, vaikka siivilöintivaiheessa painelin sosetta huolellisesti irrottaakseni kaiken mahdollisen mehun.
Sitten kermavanukkaan keittelyyn. Mittaa kerma ja sokeri kattilaan, keittele viitisen minuuttia. Vedä kattila sivuun ja lisää sekaan raparperimehu. Se olikin sitten oikeastaan siinä!
Kokosin annokset niin, että laitoin lasien pohjalle ensin mehun teosta jäänyttä raparperisurvosta sekä ripaukset sokeria ja vasta sen päälle kaadoin kermaseoksen. Annokset peitetään tuorekelmulla ja nostetaan jääkaappiin hyytymään yön yli.
Valmiit annokset koristelin pakastimen syövereistä löytyneillä pensasmustikoilla. Nam, hyvin maistui meille molemmille. Nämä kermavanukkaat ovat helppoja ja herkullisia jälkiruokia, pitää vain huomioida tuo yön yli hyydyttäminen, Blogistani löydät ohjeen limepossetille, klik.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti