tiistai 12. heinäkuuta 2016

Brunssilla Launosissa


Launonen on kylä Lopen kunnassa, 12 km:n päässä Riihimäeltä. Kun kuulin brunssia tarjoavasta kesäkahvilasta, se tuntui niin uskomattomalta, että retki oli tehtävä. Ja hyvä, että tehtiin, aivan loistopaikka. Kaunista ja herkullista!


Kartanontien Kesäkahvila on toiminnassa ensimmäistä kesäänsä ja sijaitsee omistajansa kodin yhteydessä, josta kahvilakäyttöön on valjastettu talon toinen keittiö, sekä kaksi alakerran salia. Koska itsekin asun vanhassa talossa, sydäntä lämmittää aina, kun näen huolella ja rakkaudella pelastetun ja remontoidun talovanhuksen uudessa loistossaan.


Brunssi (9,50 €) on tarjolla maanantaista lauantaihin klo 11-14. Olimme paikalla tasan kello 11, sopivasti nälkäisinä, aamiaisen väliin jättäneinä. Vaikka valikoima on määrällisesti vaatimaton, niin kaikki on herkullista.


Erityismaininta näkkärille, karjalanpiirakoille, leivälle ja pullille. Näiden lisäksi brunssi sisältää jogurttia erilaisilla mysleillä, kananmunaa ja kahvin tai teen.


Samaan hintaan pääset nauttimaan myös päivän keiton, joka tänään oli kalakeitto. Kiireettömästi vietimme pöytämme ääressä aikaa reilusti toista tuntia!


Olimme tästä kaikesta niin ihastuksissamme, että varmasti tänä kesänä vierailemme kahvilassa uudemman kerran, vaikkapa vain kahvilla ja porkkanakakulla tai mitä nyt juuri silloin listalla sattuu olemaankaan :)Seiniltä löytyy paikallisten taiteilijoiden vaihtuvia näyttelyitä. Huomaa hauska ikkunanpokakehystys!


Olisin halunnut kuvata jokaisen pöytäryhmän! Jokainen oli omassa erilaisuudessaan niin viehättävä. Menkää ja ihastukaa, tehkää kahvilan omistajan unelmasta onnistunut unelma :)

EDIT: Kesäkahvila on sulkenut ovensa tältä kesältä 29.7.2016. Kahvilan facebook-sivua kannattaa kuitenkin seurailla jo ennen ensi kesää, sillä kahvilan omistajan mielessä siintää haave joulukahvilasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti