maanantai 18. heinäkuuta 2016

Lounaalla Etelä-Helsingissä (vauvan kanssa): Hernesaaren Ranta


Pitkin alkukesää olemme käyneet kolmen sukupolven lounailla. Minä, tyttäreni ja pieni tyttärentyttäreni. Edellisestä puistolounaasta voit lukaista täältä, klik. Kolme sukupolvea oli nytkin paikalla, tosin tyttäreni oli vaihtunut äitiini. Lomani alkajaisiksi kun annoin tyttärelleni ja hänen puolisolleen muutaman tunnin laatuaikaa keskenään ja niinpä he suuntasivat kolmen ruokalajin parisuhdelounaalle Juureen ja me muut kärryttelimme pitkin Eiran ja Hernesaaren rantoja.
Vaan nälkä se tulee mummoillekin! Nukkuvan vauvelin kanssa kärryttelimme kohti Hernesaaren Ranta -aluetta, jota olen käynyt vain portilta kurkkaamassa. Epätodellinen keinotodellisuus. Se alueesta tulee ensimmäisenä mieleen. Juu, palmut ovat kyllä aitoja ja muutenkin on fiilis, kuin olisi tupsahtanut keskelle etelän turistialuetta.  On venelaituria, aurinkorantaa, baaritelttaa, esiintymislavaa jne. Sekä valtava määrä kontteihin sijoitettuja ruokapisteitä, siis oikeasti valtava määrä! Sinänsä idea on hyvä, kun saavut perheen tai muun seurueen kanssa kesäpäivää viettämään, voi jokainen valita juuri mieleistään ruokaa, mutta silti voidaan ruokailla samassa pöydässä. Paikkaa sanotaan street food -keitaaksi ja sitä se todella on!Meidän valitamme ei ollut ihan perinteistä street foodia, vaan tilasimme Riipisen Riistaherkkujen kontista poroburgerit.


Ja nälkä lähti! Oikein pidemmäksikin aikaa, sillä annos oli todella tuhti. Ja maukas, vaikka kuvasta ei äkkiä niin voisi päätelläkään. Tai sitten meillä vaan oli t-o-d-e-l-l-a nälkä :)

Iltaisin alue on kuulemani mukaan oikea biletyskeidas baareineen ja huippuesiintyjineen. Näin päiväsaikaan kuitenkin ihan hauska koko perheen retkikohde.
Ja mitä vauva tykkäsi tästä paikasta? Nukkui erittäin hyvin ja vasta ihan ruokailumme loppumetreillä potkaisi varpaat ulos peitteiden alta kohti aurinkoa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti