sunnuntai 3. heinäkuuta 2016

(Take away) lounaalla Etelä-Helsingissä (vauvan kanssa): Fat Tomato

Vauvaperheen arki yhdistettynä mummin työkiireisiin näyttää olevan haasteellinen kuvio yhteisten lounaiden osalta. Edellisestä kolmen sukupolven lounaasta on jo jonkin aikaa, mutta nyt siis kävimme porukalla maistelemassa nyhtökauraa.

Nyhtökaura on kieltämättä ollut kevään puhutuin ja kohutuin ruokatuote. Kotimaisesta kaurasta, härkäpavusta ja herneestä hiertämällä valmistettu lihan tavoin käytettävä proteiinipommi. Lisää tuotteesta löydät valmistajan sivuilta, täältä, klik. Kaupoista tuote on suorastaan viety käsistä, joten jos mielit sitä itse käyttämään kokkailuissasi, niin kannattaa olla paikalla aamusta, kun hyllyt ovat täysiä.


Suunnaksi nyt Hietalahden Kauppahalli ja siellä Fat Tomato. Kauppahallissa on nykyään melkoinen määrä erilaisia ravintoloita, jotka ovat auki iltakymmeneen saakka, osa niistä on oikein viihtyisiäkin.


No, tämä ei ollut siitä viihtyisämmästä päästä ja kun vielä hallissa oli aivan tuskastuttavan kuuma vauvan päiväunien kannalta, niin päädyimme ottamaan ruuat mukaan.


Nyhtökauraa on saatavilla sekä rieska- että salaattiannoksina. Molempien hinta 10 €. Minä päädyin rieskaan eli reiskaan metsäsieni-nyhtökaura -täytteellä ja tyttäreni otti salaatin meirami-juureksilla ja nyhtökauralla.


Sitten suunnaksi Sinebrychoffin puisto, joka sijaitsee sopivalla etäisyydellä sekä hallista, että myös toimistoltani ja tyttäreni kodista.


Salaatti: salaattisekoitusta ja yrttejä, luumukirsikkatomaatteja, juuresslaw, punajuurikvinoa, puolukka-vadelmavinaigrette sekä valittu täyte.

Täytevaihtoehtoja on kolme: "Wild" timjamissa ja valkosipulissa marinoituja metsäsieniä + nyhtökaura, "Rootz" meirami-juurekset + nyhtökaura sekä "Greenie" parsakaalia, hernettä + nyhtökauraa.


Reiska: tuore rieska, jonka päällä on puolikuivatuista luumutomaateista tehtyä kastiketta, mozzarellaa sekä voimakasta cheddaria ja parmesanjuustoa. Plus valittu täyte. Halutessaan juustot voi vaihtaa veganiiseen juustoon euron lisämaksulla. Rieskat paahdetaan ja tarjoillaan salaatin kera.

Ja miltä tämä paljon kohuttu nyhtökaura sitten maistui? Tyttäreni  mielestä hyvältä ja minun mielestäni ei oikein miltään. Eli ethän tästä mitään selvää saa maistamatta itse! Minun suussani nyhtökaura tuntui jotenkin jauhomaiselta ja tyttäreni mielestä se johtui siitä, että en ole tottunut syömään kasvistuotteita, jotka on tarkoitettu korvaamaan lihaa. Voi se tietysti olla niinkin, en kiellä, mutta en varmaan totukkaan, koska ei minulle tullut lainkaan oloa, että nytpä tätä tuotetta on hankittava ja kokeiltava omassakin keittiössä.Toisaalta kaikki on kuitenkin kiinni maustamisesta, eipä tuo perusjauhelihakaan oikein miltään maistu ihan sellaisenaan.


Ruokajuomamme oli myös hallista, Sun Smoothie Bar myy smoothieiden lisäksi myös erilaisia mehuja.


Pieni seuralaisemme, joka piittaa toistaiseksi vain ja ainoastaan maidosta, veteli makoisia unia puun varjossa ja heräili potkiskelemaan vasta siinä vaiheessa, kun me jo päättelimme puistolounastamme.


Näin kesällä kannattaa pyörähtää Hietsun kirpparilla, joka sijaitsee torilla, hallin edustalla. Sieltä voi löytää yhtä ja toista. Minä löysin Finelin vihreän emalilautasen 15 eurolla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti