tiistai 5. heinäkuuta 2016

Happyhamster vaarallisilla vesillä

Suomen Lasimuseon Ystävät ry järjestää kaksi kertaa vuodessa, tammikuussa ja kesäkuussa, mittavan keräilytapahtuman Riihimäellä Suomen Lasimuseolla. Tarjolla ei ole pelkästään lasia, vaan aivan kaikkea mahdollista keräilytavaraa maan ja taivaan väliltä. Kesäkuun tapahtuma levittäytyy Lasimuseon pihapiiriin ja sään suosiessa siellä onkin mukavaa kierrellä ja tutkia tarjontaa. Myös tammikuisessa, sisätiloissa olevaan, tapahtumaan olen käynyt tutustumassa ja siellä pääpaino onkin enemmän juuri lasitavarassa.


Myyjiä oli tänä vuonna lähes 100, jotka ovat sekä antiikkikauppiaita, että alan harrastajia. Ja kun sekä myyjät että ostajat tietävät, mitä on tarjolla ja minkäarvoisia esineet ovat, niin mitään edullisia superlöytöjä on turha odottaa löytävänsä. Enemmän on kyse siitä, että voi täydentää olemassa olevia kokoelmiaan, löytää jotain uutta ja mielenkiintoista tai vaan kierrellä ihastelemassa upeita kokoelmia.


Ilma oli tapahtumalle suosiollinen, joten mukavasti aika vierähti pöytiä tutkiessa. Ohessa kuvia tarjonnasta sekä omista löydöistäni.

Tämän pöydän värimaailma hiveli silmää
Aimo Okkolinin lumpeenkukat kimalsivat auringossa.
Riihimäkeläisen Purppura Antiikin myyntipöytä.

Kerääkö joku näitä? Ilmeisesti, kun tarjolla oli. Äitini on tehnyt työuransa Osuuspankissa, olisiko sittenkin pitänyt tehdä kaupat? Olisiko äiti ilahtunut? Epäilen.......
Lasimuseon museokaupassa on kattava kokoelma asiaan liittyvää kirjallisuutta myynnissä, kannattaa poiketa.
Ja sitten omat vaatimattomat ostokset. Happyhamster oli rauhallisella tuulella......

Pöllö-aiheinen metallinen kirjanmerkki (1,50 €)
Emalilautanen (20 €)
Näitä Finelin emalilautasia minulla on entuudestaan jo eri väreissä (punaisina ja keltaisina). Vihreää en ollut milloinkaan ennen nähnyt, joten oli aikamoinen sattuma, että toisen vihreän löysin Hietsun kirppikseltä (ja vielä vitosen halvemmalla) pari viikkoa myöhemmin. Siniset olen aikaisemmin ohittanut, mutta nyt tuntuu tai siis Happyhamsterista tuntuu, että pitäähän sekin väri joukkoon saada...... Valkoisenakin näitä on, mutta se on mielestäni jotenkin mitätön väri. Ei siis väri lainkaan. Emaliastioiden vaan kuuluu olla värikkäitä.

Punaiset ovat kuin luodut mökin monenkirjavaan rapujuhlakattaukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti