lauantai 19. tammikuuta 2019

Lounaalla Etelä-Helsingissä: Maannos


Ravintola, jonka ideologiassa korostuu suomalaisuus, kestävä kehitys, innovointi ja ekologisuus. Näin Kitchen&Bar by Maannos kuvaillaan nettisivuillaan. Ravintola on ollut jo viime vuoden huhtikuusta saakka avoinna, mutta vasta nyt, perjantain ja tilipäivän kunniaksi, päädyin sinne lounaalle.

Maannos -sana tarkoittaa maaperän hedelmällistä pintakerrosta, sillä kuvataan ravintolan omaa ammatillista maaperää, josta ruokaideologia kumpuaa. Ravintolan raaka-aineista 90 % tulee Suomesta ja ruokalista seuraa tiiviisti sesonkeja, esimerkiksi runsaasti villiyrttejä kesäkaudella, mutta toki satokauden antimia säilötään myös talvikauden varalle. Hauska esimerkki on mielestäni se, että kun Suomessa pippuri ei kasva, niin sitä ei myöskään ravintolassa käytetä! Näin luin eräästä ravintolaa esittelevästä jutusta.



Ihastuin ravintolan sisustukseen. Valaisimet, ikkunat, rosoiset tiiliseinät, astiat, aivan kaikki miellyttivät silmääni.

Lounasaikaan on tarjolla päivittäin vaihtuva vaihtoehto (12,50 €) sekä viikon lounas (14,50 €) kahdella vaihtoehdolla. Lounaan hintaan sisältyy leipä, keitto ja kahvi.


Leipä ja sen kanssa tarjolla ollut vaahdotettu voi olivat herkkua ja pieni keittoannos oikein oiva ruokahalun herättäjä. Nyt tarjolla oli palsternakkakeittoa.



Valitsin viikon lounaista paistettua siikaa, maa-artisokkarisottoa Gobbasin vehnästä ja paahdettua maa-artisokkaa. En erityisemmin pidä siitä, että vehnä- tai ohrattolisukkeista puhutaan risottona, koska eiväthän ne nyt ole mitään risottoa nähneetkään! Itse hivenen ohjauduin harhaan, kun noteerasin vain sanan maa-artisokkarisotto. Pääsin tästä hairahduksesta kuitenkin yli, kun annos paljastui todella herkulliseksi ja taidokkaasti valmistetuksi. Enää en rutissut melko korkeasta lounashinnastakaan, sillä tämän tason ruuasta sen mielellään maksaa. Ainakin tilipäivänä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti