Tryffelillä ja maa-artisokalla kuorrutettu uunilohi
HS Viikko Ruoka 49/2018
6 annosta
1 kg lohifileetä
1 tl suolaa
200 g mascarponejuustoa
2 rkl sitruunamehua
250 g maa-artisokkaa
½ tl suolaa
1-2 rkl tryffeliöljyä
Tein annoksen puolikkaana eli sunnuntaipäivällisen lisäksi saan tästä kahdeksi päiväksi töihin hieman tavallista parempaa evästä.
Pyyhi lohifileen pinta ja nosta se uunipellille leivinpaperin päälle. Ripottele päälle suola.
Sekoita mascarponejuusto ja sitruunamehu tasaiseksi tahnaksi ja levitä se lohifileen päälle.
Pese maa-artisokat huolellisesti niin, että pintaan ei jää yhtään multaa. Viipaloi maa-artisokat mahdollisimman ohuiksi viipaleiksi (mandoliinilla tms) ja levitä ne lohifileen päälle. Ripottele päälle suolaa ja valuta puolet tryffeliöljyn määrästä.
Kypsennä 200 asteisen uunin keskitasolla 30-35 minuuttia. Ulkonäkö ei juurikaan muutu, ehkä maa-artisokkaviipaleiden reunat nyt ovat aavistuksen ruskeampia. Ehkä. Valuta päälle loput tryffeliöljystä.
Ripottele päälle hienonnettua sitruunatimjamia ja rouhittua mustapippuria. Tuoreet yrtit uupuivat keittiöstäni tänä viikonloppuna ja mustapippurinkin unohdin ripotella, mutta nämä puutteet eivät haitanneet lainkaan.
Paahdetut perunat
perunoita
suolaa
mustapippuria
voita
Sitten vielä kerran käännät ja jatkat paahtamista 5-10 minuuttia 225 asteessa, jotta perunat saavat rapsakkaan paahtuneen pinnan.
Oi, miten hyvää tämä olikaan! Tai siis mikä vaan varmasti maistuisi minulle tryffeliöljyttynä! Mainio ja helppo ruoka, tällä perusuunilohi nousee ihan uudelle tasolle. Sunnuntairuuaksi!
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti