maanantai 14. tammikuuta 2019

Manna, leipomohelmi Turussa

Vietin viikonlopun Turussa mummuhommissa. Tyttärenpoikani on nyt kuusiviikkoinen ihanuus, joten kun kutsu kävi, ei tarvinnut hetkeäkään miettiä, vaan kiiruhdin paikalle. Niin pieni ihminen ja niin paljon puuhaa, että kokkailut jäivät tällä kertaa vähemmälle. Pikaisesti pyöräyttelimme karitsapullia ja paahdoimme punajuuria uunissa, siinä se oli. Syömään sentään ehdimme katetun pöydän ääreen, tyttäreni sanoikin sen olleen hänellä ensimmäinen kerta pojan syntymän jälkeen! Olin myös ottanut neuletyön mukaan, mutta siellä se matkakassissa pysyi koko viikonlopun, kuten myös iltalukemiset. Niin se vaan meni, että kun pikkupoitsu nukahti iltakahdeksalta, niin me muut teimme saman tunnin kuluttua...... Vauvaperhe-elämää.


Päiväunikärryttelyjen yhteydessä kävimme herkuttelemassa leipomo Mannassa, joka on kyllä ihan superlöytö! Tyttäreni oli paikkaan hiljattain tutustunut ja halusi minut sinne viedä. Hyvä, että vei!



Minä haluan uskoa kivijalkaliikkeiden uuteen nousuun ja kukoistukseen. Manna sijaitsee minun käsitykseni mukaan hivenen sivussa ja ulospäin hyvinkin vaatimattomassa rakennuksessa, mutta ovi kävi kyllä sellaiseen tahtiin ja lähes jatkuvasti oli asiakkaita jonossa noutamassa leipiä tai kakkuja, että ei voi muuta kuin onnitella. Tämä alkuvuodesta 2018 avattu viehättävä leipomo-kahvila on kyllä paikkansa ja asiakkaansa löytänyt!




Valinnan vaikeus iski, kun näin vitriinin sisällön! Olisin halunnut tuon, tuon ja tuon. Leivoksia, pullia, leipiä. Vieläkin harmittelen, että en ostanut yhtäkään leipää kotiinviemiseksi! Onneksi on enää kaksi viikkoa ristiäisiin, niin pääsen tänne uudemman kerran.


Ensimmäisellä kierroksella nautimme suolaista ja makeaa. Totta, vedimme täällä todellakin KAKSI kierrosta ja ostimme vielä suklaakeksejä kotiin kahvin kera nautittavaksi.

Suolainen piirakka oli herkkua, fetaa ja pinaattia, mutta makeat veivät kielen! Vasemmalla kinuski-suklaatartaletti suolakiteillä ja oikealla manteli-suklaatartaletti karamellipannacotalla. Kummankin hinta 4,50 €. Ja katsokaa, miten kauniita nämä ihanuudet ovat!


Hyvin maistui, sopuisasti jaoimme annokset ja huokailimme, miten hyvää kaikki oli. Vauva veteli tyytyväisenä sikeitä vaunuissa vierellämme. Täydellinen iltapäiväkahvitteluhetki.



Mutta kun mikään ei riitä,  pitää santsata. Minulle mustikka-macaron (1,20 €) ja tyttärelle uusinta manteli-suklaatartaletista. Sekä kotiin vielä se pussillinen suklaakeksejä. Niistä ei ole edes kuvia!



Ja tämä kuva on puolestaan tyttäreni edelliseltä käynniltä. Porkkanakakkua kehuttiin ylitsevuotavasti! Hmmm, silloinkin on viety kotiin suklaakeksejä...... Ettei vaan tulisi tapa!


Makeaa mahan täydeltä, joten syytäkin oli vielä heittää vähän reipasta ulkoilulenkkiä Aurajoen rantamilla. Manna, minä tulen takaisin!






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti