perjantai 17. toukokuuta 2019

Hintatiedottoman kalapullat

Viini -lehden Ihana Italia -teemaisesta numerosta löysin niin herkullisen oloisen aasialaisten kalapullien (pientä ristiriitaa) ohjeen, että Italia unohtui. Tein satsin tuplana ja tästä johtuen entinen hintatiedoton tuli erittäin hintatietoiseksi kuhan hinnoittelun suhteen. Olin hankkinut Riihimäen Rekosta hämeenlinnalaiselta kalastajalta valmista kalamassaa. Kuhasta. Puolikiloa pakastettua kuhafileestä tehtyä massaa maksoi 8 euroa. Tästä lyhyelläkin matikalla on helppo laskea kilohinnaksi 16 euroa. Puuttuvan kuhan päädyin sitten hankkimaan paikallisen ketjumarketin kalatiskiltä. En siinä sen kummemmin hintoja jäänyt ihmettelemään, koska nyt vaan tarvitsin sen kalan ja sillä selvä. SHOKKI, tämän kuhan kilohinta olikin sitten 34,95 euroa. Kyllä näillä katteilla on hyvä rakennella taas uusia market-laajennuksia, eikä paljon lohduta edes ajatus mahdollisesta bonuskertymästä. Sanomattakin selvää, mistä aina mahdollisuuksien mukaan pyrin jatkossa kalani hankkimaan. Suoraan kalastajilta. Piste.

Aasialaiset kalapullat
Viini -lehti 2/2019
4 annosta

400 g vaaleaa kalaa nahattomana
½-1 punainen chili
2 tl inkivääriä raastettuna
1 limetin kuori ja mehu
1 muna
3/4 dl yhteensä korianteria, minttua ja thaibasilikaa hienonnettuna
1 rkl kalakastiketta tai soijaa
½ tl suolaa
1/4 tl pippuria

Lisäksi
6-7 dl kalalientä kuutioista tai fondista
kaffirlimen lehtiä
seesamiöljyä
nuudeleita


Jauha kala karkeasti monitoimikoneen terällä. Siirrä kulhoon. Silppua chili, raasta inkivääri ja limetin kuori, purista limetistä mehu. Yhdistä kaikki ainekset keskenään. Pyörittele pulliksi.


Hauduta kalalientä kaffirlimen lehtien kanssa 5 minuuttia. Kypsennä 4 kalapullaa kerrallaan hiljalleen poreilevassa liemessä 3-4 minuuttia.


Pullat ovat kypsentämisen jälkeen kovin värittömiä, joten ruskista ne pannulla seesamiöljyssä ennen tarjoamista. Tarjoile keitettyjen nuudelien kanssa.


Oih, miten maukkaita! Kalaliemessä kypsentäminen teki pullista todella maukkaita ja meheviä. Seesamiöljy viimeisteli makunautinnon. Nuudeleita minulla ei ollut, vaan keitin lisukkeeksi basmatiriisiä. Sopivat yhteen mainiosti. Näitä pullia pyöräytän toisenkin kerran, kunhan olen ensin käynyt vähän reko-ostoksilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti