Marokkolainen lihapullapelti
Me Naiset -lehti
4 annosta
½ dl korppujauhoja
1 dl turkkilaista jogurttia
4 tl Ras El Hanout -mausteseosta
1 tl kuminansiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
3/4 tl suolaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
400 g karitsan jauhelihaa
1 kananmuna
Lisäksi
400 g kasviksia (varhaisparsakaalia, kukkakaalia, parsaa)
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
2 rkl korppujauhoja
2 rkl raastettua parmesaania
Srirachajogurtti
2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
2 rkl makeaa thai-chilikastiketta
2 tl srirachaa
Sitten kokkaamaan. Laita korppujauhot jogurttiin turpoamaan. Jauha morttelissa kokonaisina olevat mausteet. Yhdistä lihapullataikinan ainekset ja pyöritä pulliksi.
Levitä kasvikset uunipellille. Pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta sekä suolalla, että pippurilla. Lisää lihapullat kasvisten päälle. Ripottele pullien päälle korppujauhot (tai pankomurut) sekä parmesaaniraste. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään.
Tarjoa pullat ja kasvikset jogurttikastikkeen kanssa ja voit vielä viimeistellä valmiit annokset vastaraastetulla parmesaanilla.
Hyvää tuli ja helposti! Eikä tarvinnut kaupassa käydä tänä viikonloppuna lainkaan. Sekin on hyvä.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti