perjantai 10. toukokuuta 2019

Helppo lihapullapelti

Olen viettänyt viikonlopun siivoten lehti- ja reseptiröykkiöitäni. Kirjoittanut varastoon muutamia tulevaisuudessa julkaistavia blogijuttuja ja kokannut. Tietenkin. Samalla olen myös katsellut pakastinta sillä silmällä ja haastanut itseäni sillä, että en ole käynyt kaupassa. Tässä talossa on niin paljon ruokaa varastoituna, että mitään hätää ei ole varmaan viikkoihin..... Tämä resepti auttoi näiden varastojen käytössä, ehkä vähän soveltaen, mutta silti.


Marokkolainen lihapullapelti
Me Naiset -lehti
4 annosta

½ dl korppujauhoja
1 dl turkkilaista jogurttia
4 tl Ras El Hanout -mausteseosta
1 tl kuminansiemeniä
1 tl fenkolinsiemeniä
3/4 tl suolaa
1 tl raastettua sitruunankuorta
400 g karitsan jauhelihaa
1 kananmuna

Lisäksi 
400 g kasviksia (varhaisparsakaalia, kukkakaalia, parsaa)
oliiviöljyä
suolaa
pippuria
2 rkl korppujauhoja
2 rkl raastettua parmesaania

Srirachajogurtti
2 dl turkkilaista tai kreikkalaista jogurttia
2 rkl makeaa thai-chilikastiketta
2 tl srirachaa

Kuminansiemenet olivat mökillä, vaihdoin sen wasabi-seesaminsiemenseokseen, ei erityisen marokkolaista, mutta toimi. Sitruunankuoren vaihdoin pakastettuun sitruunamehuun. Kasviksina puntti parsaa ja  5 pientä pakastettua raitajuurta. Kuorrutteen korppujauhon vaihdon pankomuruun, koska pidän erityisesti sen rapeudesta. Ja mitähän vielä.... Ei ollut chilikastiketta, eikä srirachaa, mutta oli avattu purkillinen punaista currytahnaa. Menin sillä. Eli kuten näet, soveltaa voi juuri sen mukaan, mitä itseltä kaapista löytyy!


Sitten kokkaamaan. Laita korppujauhot jogurttiin turpoamaan. Jauha morttelissa kokonaisina olevat mausteet. Yhdistä lihapullataikinan ainekset ja pyöritä pulliksi.


Levitä kasvikset uunipellille. Pirskota päälle oliiviöljyä ja mausta sekä suolalla, että pippurilla. Lisää lihapullat kasvisten päälle. Ripottele pullien päälle korppujauhot (tai pankomurut) sekä parmesaaniraste. Kypsennä 200 asteisessa uunissa 30 minuuttia. Sekoita jogurttikastikkeen ainekset keskenään.


Tarjoa pullat ja kasvikset jogurttikastikkeen kanssa ja voit vielä viimeistellä valmiit annokset vastaraastetulla parmesaanilla.



Hyvää tuli ja helposti! Eikä tarvinnut kaupassa käydä tänä viikonloppuna lainkaan. Sekin on hyvä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti