sunnuntai 8. syyskuuta 2019

Maa-artisokkaa ja tryffeliä

Perjantai-ilta ja äitejä sekä tyttäriä pöydän ääressä neljässä sukupolvessa. Minä, äitini, tyttäreni ja tyttärentyttäreni. Jopa 3,5 vuotias papupatamme huomasi, että tässähän on paikalla kolme äitiä! Ymmärrettävästi halusin saada pöytään jotain vähän herkumpaa ja resepti siihen löytyi viimeisimmästä Viini -lehdestä. Kuka voi vastustaa maa-artisokkaa tai varsinkaan tryffeliä? Ei meistä ainakaan kukaan!

Maa-artisokka - tryffelipasta
Viini -lehti 6/2019
4 annosta

500 g maa-artisokkia
5 valkosipulinkynttä
1 ruukku salviaa
200 g gnocchi-pastaa
vettä
1 tl suolaa
50 g voita
1 rkl tryffeliöljyä
1 dl pekaanipähkinöitä
1 dl parmesaania raasteena
mustapippuria


Pese maa-artisokat huolellisesti ja viipaloi kuorineen ohuiksi viipaleiksi. Kuori ja viipaloi myös valkosipulinkynnet.


Revi salviasta lehdet ja hienonna varret. Tässä välissä voit laittaa pastan kiehumaan kevyesti suolattuun veteen pakkauksen ohjeen mukaiseksi ajaksi.

Sulata voi paistokasarissa, lisää maa-artisokat ja valkosipuli. Paista keskilämmöllä, kunnes maa-artisokat ovat pehmeitä ja kauniin ruskeita. Mausta tryffeliöljyllä ja suolalla. Lisää salvianlehdet ja -varret sekä pekaanipähkinät  (voit vähän niitä sormin murentaa). Paista vielä pari minuuttia. Sekoita joukkoon keitetty ja valutettu pasta. Raasta päälle parmesaanijuustoa ja rouhaise vielä myllystä mustapippuria.


Kiireessä sekoitin parmesaanin pastan sekaan jo valmistusvaiheessa, enkä miettinyt lainkaan visuaalista puolta, sillä kyllähän vastaraastettu juusto näyttäisi herkulta tuossa annoksen päällä! Mutta niin tai näin, maku ratkaisee ja se oli juuri sellainen, mitä odotinkin eli loistava.


Tarkkasilmäisimmät huomasivat varmaankin, että nautimme pastan kanssa samppanjaa. Meillä oli juhlan aihetta, joten siinä syytä kerrakseen. Champagne Henri IV, kavereiden kesken Henkka vaan, on ystäväpiirimme luottosamppanja, jota olemme porukalla tilanneet suoraan tuottajalta. Tätä oli tarjolla myös tyttäreni ja hänen puolisonsa viiden vuoden takaisessa hääjuhlassa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti