maanantai 2. syyskuuta 2019

Ihan vegenä


Olen lihansyöjä. Mitä sitä salaamaan. En liiemmin innostu tofusta, linsseistä, härkiksistä sun muista. En edes ymmärrä, mistä tulevat ja mitä ovat seitan tai oumpf. Mutta kun uusi Vege -lehti ilmestyi lehtipisteisiin, vaikutti se niin houkuttelevalta, että päätin ottaa uuden lähestymisen kasvisruokiin.


Nopea pinaattidal
4 annosta

1 tlk (230 g) kypsiä punaisia linssejä
1 sipuli
2 valkosipulinkynttä
2 rkl rypsiöljyä
2 tl jauhettuja korianterinsiemeniä
1 tl garam masalaa
140 g lehtipinaattia
2 dl kasvislientä
400 g kookosmaitoa
2 tomaattia
1 tl suolaa

Lisäksi
1 ruukku korianteria
2 dl turkkilaista jogurttia tai kaurafraichea


Valuta ja huuhtaise linssit. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipulit. Kuumenna öljy kattilassa tai kasarissa. Kuullota sipuleita ja mausteita pari minuuttia. 



Lisää pinaatti ja kuullota pari minuuttia lisää. Lisää linssit, kasvisliemi ja kookosmaito. Anna porista keskilämmöllä 10 minuuttia välillä sekoitellen. 



Leikkaa tomaatit pieniksi paloiksi. Lisää ne kattilaan ja hauduta vielä 5 minuuttia välillä sekoitellen. Mausta suolalla. 



Hienonna korianteri ja tarjoa dal korianterin ja jogurtin tai kaurafraichen kanssa.


Halusin ruuasta ruokaisamman ja täyttävämmän. Olin hankkinut uteliaisuuttani ja tyttäreni suosituksesta rasiallisen Boltsi -kaura-siemenpyöryköitä. Nakkasin ne mukaan ja väittäisin, että se kannatti. Ylipäätänsäkin yllätyin näiden pyöryköiden mausta ja rakenteesta. Ne maistuivat jopa ihan kylmiltään! Original -maun lisäksi tarjolla on myös chilinen vaihtoehto tulisempien makujen ystävälle. 



Täydensin ateriaa vielä herkulliseksi osoittautuneella Polarbrödin Lantkaka unikko -leivällä. Nam! Hyvät eväät jälleen uuteen työviikkoon. Ja kasvisruokakokeilut lehden innoittamana tulevat jatkumaan. Miltähän maistuisi maapähkinävoipuuro (lähtökohtaisesti en pidä puuroista) tai halloumi-jyväsalaatti tilli-tahinikastikkeella? Haasteena tässä sekä jyvät, että tilli. Hmmm.....

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti