sunnuntai 15. syyskuuta 2019

Teetä tyylillä


Työporukan kesken juhlistimme yhden tiimiläisemme kesäistä syntymäpäivää Kämp Brasserien Afternoon Tean merkeissä. Perinteistä iltapäiväteetä on tarjolla nykyisin jo useammassakin helsinkiläisessä ravintolassa, mutta kovin viikonloppupainotteisesti. Näin keskellä viikkoa pääset nautiskelemaan teehetkestä Kämpin lisäksi myös Salutorgetissa. Siellä olenkin kerran käynyt ja tarina löytyy täältä, klik.


Helsingissä Pohjoisesplanadin varrella sijaitseva hotelli Kämp huokuu historiaa. Hotelli perustettiin vuonna 1887 ja vuosisadan vaihteessa se oli kaupungin huvielämän keskus ja yksi Suomen tunnetuimmista hotelleista. Erityisesti kaupungin vaikutusvaltaisen taideväen, etunenässä Jean Sibelius, Akseli Gallen-Kallela, Eino Leino ja Juhani Aho, on kerrottu Kämpissä viihtyneen. Yksi tunnetuimmista hotelleista se kieltämättä on edelleenkin, mutta historiaan sisältyy myös rakennuksen purkaminen 1960-luvulla ja Kansallis-Osake-Pankin pääkonttorina toimiminen. Hotellitoiminnot käynnistettiin uudelleen 1999 ja kaikista näistä mielenkiintoisista vaiheista voit lukea lisää mm. Kansallisbiografiasta, klik.


Mutta nyt teelle! Kämp Brasserie edustaa modernia ranskalaista keittiötä ja on auki vuoden jokaisena päivänä. Ravintolan tunnelma on sofistikoitunut ja kansainvälinen, niin asiakaskunnan kuin henkilöstönkin osalta. Pohjoisesplandille ja Esplanadin puistoon avautuvat ikkunat luovat omaa tunnelmaansa, ikkuna- tai terassipöydästä on hauska seurata kaupungin vilinää. Lasitettu terassi on avoinna ympäri vuoden. Kaltaiseni vanhaa arvostava iloitsee ravintolan kattauksista, joista ei ravintolahopean loistetta puutu!


Olin valinnut meille Classic Afternoon Tea -menun "R" de Ruinart Champagnen kera. Luonnollisestikin!



Menu sisältää klassisen kattauksen voileipiä, pikkusuolaisia, skonsseja ja makeita herkkuja. Teevalikoimasta löytyy yli 15 vaihtoehtoa ja jokaiselle tee tarjotaan omasta pienestä teekannusta. Oih.


Ravintolan samppanjavalikoima on myös sangen kattava. Hieman tuli (leikkimielistä) nurinaa, että miten en ollut tilannut pöytään päivänsankarin syntymävuoden samppanjaa! Dom Pérignon vuodelta 1969 olisi irronnut piirun alle neljän tonnin......




Ja koska mitkään sanat eivät oikeasti riitä kuvailemaan teehetkemme tunnelmaa, niin kuvat puhukoot puolestaan. Teehetki nostaa hetkeksi arjen suorastaan luksustasolle ja onkin vallan mainio myös lahjaideaksi. Täydellistä hemmottelua!










Ei kommentteja:

Lähetä kommentti