sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Kevättä lautasella, sitruunainen parsapasta ja viinivinkki



Viini-lehden nettisivujen kautta voit tilata Viikon viinivinkki -uutiskirjeen ja saada näin hyviä ideoita niin viineihin, kuin niihin sopiviin  ruokiinkin liittyen. Rakastan parsaa ja jos ehdotetaan kokeiltavaksi sitruunaista parsapastaa, niin vaihtoehtoja ei vaan ole. KEVÄT!

Antti Rinta-Huumon ruokavinkeissä ei ikinä ole ilmoitettu minkään ainesosan määriä, joten asiassa pitää edetä vähän näppituntumalla. Määrät, jotka tässä ovat, ovat niitä, mitä itse käytin. Ne eivät ole oikein, eivätkä väärin, mutta hyvää tuli.


Eli tarvitset:

nippu vihreää parsaa
kolme salottisipulia
voita
valkoviiniä
pastaa noin puolet 500 g paketista
suolaa
öljyä
3 dl kermaa
½ sitruuna 
(mielellään luomusitruuna, koska käytetään raastettua kuorta)
parmesanjuustoa
paahdettuja pinjansiemeniä 
(jotka nälissäni unohdin laittaa mukaan)


Aika simppelit ainekset siis! Esikäsittele parsat. Pese ne ja taita tai leikkaa varren kova osa pois (pari senttiä), leikkaa nuput erilleen ja suikaloi jäljelle jääneet varret kuorimaveitsellä ohuiksi suiroiksi. Jos kuori ei ole paksu, niin parsoja ei tarvitse erikseen kuoria. Pilko sipuli.


Laita voita kattilaan ja pyörittele parsanuppuja sekä sipulisilppua siinä hetki. Lisää loraus valkoviiniä, mikä tarkoittaa ehkä reilua desiä..... Mitä nyt raaskit kattilaan kaataa :) Hauduta, kunnes nuput ovat al dente -kypsiä. Ohjeessa neuvottiin siivilöimään seuraavaksi, mutta ei minulla ainakaan jäänyt kattilaan mitään siivilöitävää, kaikki viini oli imeytynyt kasviksiin ja oli siten hyvässä tallessa makua antamassa.



Keitä pasta ohjeen mukaan suolatussa vedessä. Kaada vesi pois. Lisää parsasuikaleet, loraus öljyä ja pyörittele hetki. Lisää kerma ja keittele tovi. Raasta puolikkaan sitruunan kuori ja purista mehut, lisää pastaan. Viimeistele parmesanjuustoraasteella. Tarkista maku ja lisää suolaa, jos on tarvis. Koristele annokset pinjansiemenillä. Oli ihan sairaan hyvää! Kannattaa kokeilla.


Ja täsmäviinivinkki on chileläinen Cono Sur Bicicleta Riesling 2013, jonka hinta Alkossa on varsin kohtuulliset 8,98 euroa. Kuiva, hapokas, hedelmäinen, kypsän sitruksinen, kevyen viheromenainen ja hennon mineraalinen viini Bio Bion laaksosta. Viini -lehden Viinistä viiniin -palvelu antaa juomalle kolme tähteä (laadukas ja hyvin tehty) sekä kehuu edulliseksi ostokseksi. Ruokasuosituksina paistetut tai grillatut kalat sekä äyriäiset.


2 kommenttia:

  1. Kevät on kyllä aivan mahtavaa aikaa senkin vuoksi, että parsasesonki on parhaimmillaan! Kiva resepti, täytynee kokeilla :)

    VastaaPoista
  2. Ehdottomasti kokeiluun! Helppoa ja herkullista :)

    VastaaPoista