keskiviikko 23. huhtikuuta 2014

Poro on parasta - vaikka piirakkana

Toin pohjoisen tuliaisina kotiin pororouhetta ja sen innoittamana päätin tehdä poropiiraan. Sopivalta vaikuttava ohje löytyi Kinuskikissa -blogista, klik.

Tarvitset seuraavia aineksia:


Pohjaan
2 3/4 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena
125 g margariinia
½ dl kylmää vettä

Täytteeseen
1 sipuli silputtuna
125 g kylmäsavuporoa pilkottuna
200 g raejuustoa
1½ dl mietoa kermajuustoa raasteena
2 munaa
2 dl kevytkermaa
1 dl persiljasilppua
2 tl piparjuuritahnaa
mustapippuria

Pinnalle
1 dl mustaleimaemmentalia raasteena






Ja koska minä en pidä persiljasta, niin korvasin sen pilkkomalla mukaan kevätsipulin varsia. Muuten kunnioitin ohjetta. Ai niin, ja vaihdoin margariinin voihin, koska jääkaapissa ei ollut margariinia.









Tee ensin pohja. Sekoita kuivat aineet ja nypi voi/margariini sekaan. Lisää lopuksi mukaan kylmä vesi nopeasti sekoittaen. Voit tehdä nyppimisen käsin tai päräyttää taikinan monitoimikoneella. Kuten minä. Levitä taikina kevyesti voidellun vuoan pohjalle ja reunoille. Pistele pohjaa haarukalla ja esipaista 200 asteisessa uunissa 10 minuuttia.









Sitten täytteen kimppuun. Kuullota sipulisilppua hetki öljytilkassa paistinpannulla.

















Yhdistä kaikki täytteen ainekset, sekoita.........













...........ja kaada esipaistetulle piirakkapohjalle.














Lisää mustaleimajuustoraaste päälle ja paista 200 asteisessa uunissa 20-25 minuuttia. Jos piirakka näyttää tummuvan liikaa, niin peitä se foliolla.















Siinä se on. Nam.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti