keskiviikko 16. huhtikuuta 2014

Lähialuematkailua - Riihimäki/Hyvinkää

Eräänä keväisenä lauantaina olin sopinut ystäväni kanssa kaveripäivästä. Nykymeininki kun tuppaa olemaan sellaista, että sitä mennä viiletetään paikasta toiseen, eikä malteta pysähtyä tutkimaan omaa lähiympäristöä, niin nyt me sovimme, että otetaan omat nurkat haltuun! Nykymeiningistä kertoo myös se, että emme tahtoneet löytää lauantaita, joka olisi meille molemmille sopinut...... Miten sitä olinkaan taas täyttänyt kalenterini turvoksiin?

Sen verran tällä reissulla kuitenkin menimme merta edemmäs kalaan, että kelpuutimme Hyvinkäällä sijaitsevan Piantikin yhdeksi käyntikohteeksi, muuten pyörimme Riihimäellä. Tervetuloa mukaan!

Piantik on viehättävä tallipuoti Hyvinkäällä, joka hurmaa, mikäli olet kiinnostunut romuromanttisesta tai maalaisromanttisesta sisustamisesta. Aivan ihania vanhoja esineitä ja voit tehdä löytöjä kohtuuhinnoin. Puoti on auki vain muutamana päivänä viikossa ja parhaiten pysyt ajan tasalla seuraamalla Piantikin facebook-sivuja. Tuleva pääsiäinen näkyy näissä kuvissa, yksi vanhempi kuva on joulun tienoilta.

Ilman vanhaa jäätelökauhaa keittiöni onkin ollut puutteellisesti varusteltu. Hinta 9€.
Seuraavaksi huristelimme takaisin Riihimäelle, jossa meillä olikin monta käyntikohdetta listalla. Olit sitten riihimäkeläinen tai et, niin ehdottomasti suosittelen käyntiä Suomen Lasimuseossa. Ja mikäli mitenkään olet kiinnostunut keräilystä ja vielä nimenomaan vanhan lasin keräilystä, niin Suomen Lasimuseon Ystävät ry:n järjestämä lasi- ja keräilytapahtuma on tilaisuus, jota vaan ei voi jättää väliin. Seuraavan kerran se järjestetään 7.6.2014.

Mutta nyt ei kohteemme ollutkaan Lasimuseo, vaan aivan sen vieressä sijaitseva vanhan lasitehtaan alue. Riihimäen Lasin toiminta on päättynyt 1990 ja nykyään alueelta löytyy lasinpuhallusperinnettä vaalivia lasistudioita. Siispä sinne! Lasihytti Verstakko hurmasi meidät tyystin. Mafka -tuotemerkin luoja, lasitaiteilija Maija Hepo-oja esitteli meille lasihytin toimintaa, tuotteita ja kursseja. Ohessa kuvia sekä tuotteista, että galleriasta. Innostuimme niin, että ehkä syksyllä järjestämme kaveriporukan kesken lasinpuhallusillan!Lasihyteistä toinen, Lasismi, ei aiheuttanut vastaavanlaista ihastusta, vaikka sielläkin pääsimme myymälässä aivan rauhassa tutustumaan tuotteisiin. Ja siis todellakin rauhassa, koska henkilökunnasta ei näkynyt vilahdustakaan.......

Riihimäen Taidemuseo on avattu vasta vuonna 1995. Ilman taide- ja antiikkikauppias Pentti Wähäjärven yhdessä Tatjana vaimonsa kanssa Riihimäen kaupungille tekemää merkittävää lahjoitusta olisi koko museo varmastikin jäänyt perustamatta. Kokoelma sisältää yli 2000 teosta, maalauksia, veistoksia, antiikkiesineitä. Pääpaino on suomalaisessa 1900-1970 lukujen taiteessa ja tunnetuimpia taiteilijanimiä ovat mm. Helene Schjerfbeck, Tyko Sallinen, Jalmari Ruokokoski, Eero Nelimarkka ja Wäino Aaltonen. Minusta on aivan käsittämättömän upeaa, että pikkukaupunkiamme on kohdannut tämänkaltainen onnenpotku! Lisää museon historiasta sekä kokoelmasta voit lukea täältä, klik.Nyt kuitenkin päätarkoituksena oli tutustua 18.5.2014 saakka avoinna olevaan Tinga Tinga - Pala Afrikan aurinkoa -näyttelyyn. Yläkerrassa puolestaan oli esillä Kolmen Kopla -näyttely, joka esittelee aina 14.12.1014 saakka Tyko Sallisen, Jalmari Ruokokosken ja Eero Nelimarkan teoksia. Ei liene epäselvää, kummastako näyttelystä ylläolevat kuvat ovat........

Ja sitten kaffeelle!Feeniks Cafe Graniitinaukiolla on jäänyt osaltani perin vähäiselle käytölle, mutta koska niin monet ystävät ovat sitä kehuneet, niin sinnehän mekin suuntasimme. Emmekä turhaan! Cappuccino ja omenapiirakka vaniljakastikkeella, slurps!

Päivän ohjelman päätti vierailu Lumme Design -ystävämyynnissä. Tarjolla taidetta ja koruja, ohessa muutama kuva sieltä. Jos näet kuvissa jotain kiinnostavaa, niin kyselyä voit lähettää osoitteella lummedesign@gmail.com.
Näin sitä saimme aikaan hyvin sisältörikkaan päivän ihan kotikonnuilla. Seuraavaksi aiomme ottaa haltuun Turengin. Vai oliko se Tervakoski? Ehkä molemmat!

Ja vielä loppukevennyksenä kuva Homeberryn (kannattaa muuten sielläkin käydä!) parkkipaikalta. Viereisen pikkuruisen Smart -auton kuljettajalla näytti olevan kiharat kohdillaan :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti