lauantai 19. huhtikuuta 2014

Tunturikokkailua vol. 3 - Tuunattu pasta

Tunturikokkailujen edelliset osat löydät täältä ja täältä.

Olin niin innnoissani, kun löysin Rukan pikku K-kaupasta hivenen nahistuneita parsoja, että päätin tehdä jo aikaisemmin hyväksi todettua sitruunaista parsapastaa, jonka ohjeen löydät täältä, klik.

Tuunattu (oi oi, tiedän jo, miten sisareni suorastaa kihisee, kun käytän tätä sanaa!) tästä pastasta tuli sen vuoksi, että kaikkia tarvittavia aineita ei joko ollut saatavilla tai sitten unohdin hankkia ne. Tämän jutun tarkoitus onkin lähinnä tuoda esiin se, että kuinka helppoa reseptejä on soveltaa sen mukaisiksi, mitä kaapista milloinkin sattuu löytymään.

Ensinnäkin unohdin sipulin. Selitin unohdustani sillä, että kaupassa ei kuitenkaan olisi ollut salottisipulia, vaikka ihan mikä tahansa sipuli olisi tässä tapauksessa kelvannut. Noh, meiltä löytyi jääkaapista aavistuksen rypistynyt suippopaprika, se sai korvata sipulin.


Eikä alkuperäiseen ohjeeseen todellakaan kuulunut mitään lihaa, ei. MUTTA jääkaappiin oli jäänyt 2 broilerin rintafileetä sekä vaivaiset kolme siivua pekonia, eihän niistä mitään ruokaa kolmelle ihmiselle saa, joten mukaan vaan tähän pastaan!


Eli aivan kuten alkuperäisohjeessa ensin sipulisilppua ja parsanuppuja pyöritellään voissa ja kypsennetään valkoviinissä, niin aivan samoin tehtiin paprikakuutioille parsanuppujen kanssa.

Broilerin rintafileet kuutioin melko pieniksi ja ruskistin kevyesti. Pekonin pilkoin ja paistoin rapeaksi.

Ja koska parsat tuntuivat aavistukset paksunahkaisilta, niin lisäsin parsasuikaleet (tehty juustohöylällä, kun kuorimaveistä ei ollut. Toimii!) pastan keitinveteen pariksi minuutiksi pehmenemään ja hyvää tuli.


Sitten vaan sotkotettiin kaikki ainekset sekaisin, lisättiin vielä parmesanjuustoraaste ja silputtu, puoliksi kuivunut basilika. Ystäväni oli ostanut cashewpähkinöitä naposteltavaksi, niin niillä vielä koristeltiin annokset. Perfect! Ai niin ja loraus sitruunamehua, tietenkin........


Eli lopputuloksena sitruunainen parsapasta broilerilla ja pekonilla. Hyvää oli. Tuunattuna :)

Loppuun vielä kuva herkullisesta aamiaisleivästä :) Se vaan näytti niin valokuvaukselliselta...... Keväisessä aamuauringossa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti