tiistai 29. huhtikuuta 2014

Panimoravintola Bryggeri


Panimoravintola Bryggeri sijaitsee keskeisellä paikalla Helsingissä, Senaatintorin kupeessa, Sofiankadulla. Sofiankadulta löytyy myös ravintola Nuevo, joka on pistäytymisen arvoinen. (EDIT: Nuevon toiminta on päättynyt 12/2016) Mutta nyt siis kohteena Bryggeri.Olin kehittänyt mielikuvan tunnelmallisesta kellariravintolasta, hivenen hämyisestä oluttuvasta. Noh, ei ollut sellaista lainkaan ja siitä minun oli hieman vaikea päästä yli...... Sisustus oli hyvinkin skandinaavishenkistä, melko pelkistettyä ja selkeää. Sehän ei ole huono asia, mutta jos on rakentanut jotain mielikuvaa viikkotolkulla.......

Tapasin ystävät jo klo 17, eikä muita asiakkaita juurikaan ollut vielä silloin, mutta melko nopeasti ravintola täyttyi lähinnä miesseurueista. Vaikutti, että suurin osa oli illalliselle tuotuja ulkomaisia liikekumppaneita. Vaan eipä meillä sinkkunaisilla ollut aikaa vilkuilla naapuripöytiin, kun keskityttiin ruokalistaan :)

En juo olutta, en missään tilanteissa. Olen maistanut olutta vain muutaman kerran elämässäni ja todennut niiden kaikkien maistuvan pahalta. Ja sitten sovin kaveri-illan olutravintolaan......hmmmm...... Bryggerissä on mahdollista maistella erilaisia oluita pieninä, jopa vain desin annoksina. Huomasin tilaavani alkuun 2 desiä (kuulen, miten kaikki oluenjuojat nauravat nyt ääneen....) vaaleaa vehnäolutta, koska väittivät sen olevan jopa hivenen sitruunaista. Ja höpönhöpö, yhtä pahaa se oli kuin kaikki muutkin oluet :) Mutta tulipa kokeiltua! Ja tämän olueni hinta oli 1,50 € per desi.

Mun olut ja kaverin olut .....heh.....
Alkuruuan jätin väliin ja siirryin suoraan pääruokiin, joista valitsin paistettua maksaa salviavoissa haudutetun sipulin ja kermaperunoiden kanssa (19,50 €). Aivan taivaallinen annos! Maksa joko osataan valmistaa tai sitten ei, täällä se taito oli hyppysissä toden totta.Suositusviiniksi maksalle oli annettu Willm Gewurztraminer Ranskan Alsacesta. Olin siitä jotenkin niin tohkeissani, että en sitten tarkistanut viinin hintaa. Sitä kun ei ollut mainittu erikseen menussa ruokalajien kohdalla, vaan se OLISI pitänyt katsoa erikseen viinilistan puolelta....... Noh, oppia ikä kaikki, lasillinen (24 cl) maksoi sitten lähes pääruuan verran eli 17,80 €. Herran tähden sentään, harvoin raaskin Alkosta ostaa edes näin kallista PULLOA. Mutta tyhmä, mikä tyhmä. Viini oli hyvä, en sitä kiellä, mutta........

Jälkiruuaksi valitsin lajiltelman suomalaisia pientilajuustoja, karpalohunajaa ja talon speltti-pähkinäleipää (12,50 €) ja sen kyytipojaksi niin ikään suositusviiniksi annetun Taylor´s 10 yrs Tawny portin (8 cl = 8,80 €). Rakastan juustoja ja rakastan portviiniä, niin eipä tästä sitten olekaan enempää sanottavaa.
Kaverin jälkkäri
Kokonaislaskuni tältä pikaiselta keskiviikkokeikalta oli 60,20 €, tuplaten enemmän mitä kavereillani, enkä voi siitä syyttää kuin itseäni...... Tällä tavalla meni sitten meikäläisenkin tajuntaan, että olutravintolassa on syytä juoda vain olutta :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti