keskiviikko 24. syyskuuta 2014

Siskosten iltakierros

Tuoreen hääparin nauttiessa Korsikan lämmöstä, minä nautin pääkaupunkilaiselämästä pitäen heidän kotiaan tukikohtanani. Ensimmäisen viikon töölöilystä voit lukea täältä, klik. Nyt sitten kyseessä retkeilyn toinen osa. Siskojen kanssa.

Mattolaituri


Koko kesän olin suunnitellut, että Mattolaiturille pitäisi päästä käymään, mutta en vaan jostain syystä osunut sille suunnalle, en sitten millään. Tuntui, että KAIKKI olivat siellä olleet samppanjalasit kätösissään aurinkoa palvomassa. Kaikki muut, mutta en minä. Ja sitten eräänä syyskuisena, sateisena päivänä päätimme mennä sinne. Meren rantaan, ravintolaan, jossa ei ole mitään sisätiloja. Arvata saattaa, että tungosta ei ollut! Siellä me sitten siskon kanssa varjon alla istuttiin, ei auringolta suojassa, vaan sateelta, mutta samppanjaa oli lasissa, se oli pääasia!

Moet Imperial Brut 12 cl 12 €

Vaikka äkkiä ei uskoisi, niin tämä ON värikuva......
Ja kyllähän ne oikeatkin mattolaiturit paikoillaan olivat.
KOM-teatterin ravintola

Matka jatkui Kaivopuiston ja Eiran katuja mutkitellen kohti KOM-teatterin ravintolaa, jossa treffasimme ruuan merkeissä kolmannen sisaren. KOMin kuppilassa tuli ennen useinkin käytyä lounaalla, mutta toimiston muuton jälkeen todella paljon harvemmin. Nyt se vaan osui sopivasti reitin varrelle. Pidän paikan rosoisuudesta sekä ruuan hyvästä hinta-laatusuhteesta. Ainakin lounasaikaan.


Ja mitäs sitten lautaselle päätyi?


Etanoita, jälleen kerran. Vastahan niitä edellisellä viikolla Mamma Rosassa vetelin......, mutta täällä(kin) tuntuu siltä, että ne vaan on otettava. Valkosipulietanat 9,50 €Pääruuan suhteen valinta oli vaikeampaa. Ellen olisi edellisellä viikolla vetäissyt KuuKuun taivaallista maksa-annosta, niin nyt viimeistään olisin sitä ottanut. Maksaa ei kuitenkaan ole hyvä syödä liian usein, joten sitten pitkän pohdinnan jälkeen päädyin perinteisiin lihapulliin. Komin luomulihapullat, valkosipuli-perunamuusi ja timjamikastike 16,50 €. Isot oli pyörykät joo, mutta ei nyt kovinkaan ihmeellinen annos. Muusi hivenen tönkköä, enkä minä mitenkään erityisesti huomannut sen valkosipulisuutta. Toisaalta valkosipuliin hukutetulla alkuruualla saattoi olla vaikutuksensa.......

Tähän sitten lasillinen punaviiniä, niin laskuni oli 38,80 €. Vatsa oli täynnä, mutta en ollut mitenkään erityisen onnellinen......... Joten kohti seuravaa kohdetta!

Vin Vin


Vin Vin -viinibaarissa en ollut sitten käynytkään avaamisen jälkeen eli useampi vuosi oli päässyt vierähtämään. Paikka on kivasti sisustettu, keskeisellä paikalla ja palvelu erittäin asiantuntevaa. Ja viinit melko hinnakkaita. Ehkä siinä syy, että vierailut ovat jääneet vähiin. Ihana rhonelainen punaviinini, jonka nimeä en muista, maksoi 12,50 €/ 16 cl. Tähän oli hyvä päättää ilta :)Kaksi viikkoa myöhemmin.........

Kaksi viikkoa myöhemmin löysin itseni jälleen KOMista, nyt työkavereiden kanssa. Alkuruuan jätin väliin ja otin nyt sen pariloidun naudanmaksa-annoksen duchesseperunan ja kermaisen pekoni-punasipulikastikkeen kanssa. Annoksen vihreä lisuke koostui ruttuisista ja kylmistä pavuista. Hintaa tällä lystillä oli 19 €. Annos oli papuja lukuunottamatta hyvä.


Seurueestamme puolet valitsi maksan ja puolet nieriää uusilla perunoilla ja kevätsipulikastikkeella (heh...syksyn kunniaksi!). Nieriän hinta oli 23 €. Mikään ei ollut syömäkelvotonta, ei todellakaan, mutta ei myöskään kuulunut mitään onnen huokailuja. Kaikille yhteistä oli se, että vihreät lisukkeet olivat joko kylmiä tai puolikylmiä. Kala-annokset osalla haileita.

Keskustelua herätti myös se, että lounasaikaan täältä saa lounashintaan aivan samanlaisen kala-annoksen eli á la carte -annos ei tuonut mukanaan mitään muuta, kuin tuplahinnan.


Jälkiruuaksi otin kotimaisia juustoja (9 €) kirsikkahillokkeen kera. Annos oli suuri ja juustot hyviä, vaikka tarjoilija ei niiden osalta osannutkaan nimetä valmistajaa, kuin yhden osalta. Peltola Blue, kotimainen brie ja mustaleima, näin se sitten meni.


Puolet porukasta tilasi suklaatryffelikakkua pistaasijäätelöllä (8€), mutta joutuivat sitten pettymään, kun juuri ennen annosten pöytään tuomista tarjoilija tuli kertomaan, että pistaasijäätelöä ei olekaan, on vain vaniljaa. No, vanilja on ihan eri asia kuin pistaasi, mutta siihen nyt vaan oli tyytyminen. Kuulimme myös, että osaa annosten raaka-aineista ei ole siksi saatavilla, kun lista on vaihtumassa......

Köyhät ritarit 8 €
Loppulaskuni oli pöyristyttävät 61,83 €. Se sisälsi yhden kuudesosan skumppapullosta, maksan, juustot ja kaksi lasillista punaviiniä. KOM on nyt käsitelty loppuun, kolmatta kertaa ei tule. Ei pitkään aikaan, tuskin edes lounaalla. Että näin. Piste. Ja huutomerkki!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti