maanantai 30. maaliskuuta 2015

Hyvästi Töölö

Satunnaiset töölöilyni ovat nyt taaksejäänyttä elämää. Tyttäreni on miehensä kanssa muuttanut uuteen kotiin Hietalahden torin ja Sinebrychoffin puiston tuntumaan. Nyt vaan odotan, että he lähtisivät jonnekin reissuun, niin voisin taas tarjoutua vapaaehtoiseksi kotivahdiksi :)

Auttelin heitä eräänä lauantaina vielä viimeisten tavaroiden roudauksessa sekä vanhan asunnon siivouksessa. Talkoopäivä aloitettiin lounaalla, mikäs sen mukavampaa!


Intialaisesta Maharajasta olen kuullut kehuja sekä tyttäreltäni että tuttaviltani. Itse en ollut siellä aikaisemmin käynyt ja voi olla, että nyt, kun Töölöön ei jatkossa enää niin asiaa ole, ei varmaan tule uudelleenkaan mentyä. Vähän harmi, sillä ruoka oli erinomaista!


Ravintola oli lähes tyhjä lauantaina alkuiltapäivästä, meidän lisäksemme oli ehkä 2-3 pöytäkuntaa. Sisustus oli "intialaista", melko koristeellista paikoin, mutta yleisilmeeltä siistiä ja selkeää. Jos nyt koristeellisen ja selkeän voi samassa lauseessa sanoa? Kai voi......


Juuri intialaisen ravintolan valinta lounaallemme oli siinäkin mielessä hyvä juttu minulle, että minä olen seuraavana vuorossa järjestämässä viiniklubimme iltaa ja siellä on sattumoisin teemana Intia."Keittiön tervehdyksenä" saimme rumassa muovikorissa tarjoiltuna rapeaa, ohutta leipää sekä pienen alkusalaatin.


Koska olin alustavasti rakennellut klubi-iltamme menua, niin nyt minulla oli oiva tilaisuus maistella juuri niitä ruokia, mitä aion itsekin valmistaa.


Tilasimme kolme ruokalajia yhteisesti jaettavaksi ja oma valintani oli Butter Chicken, kanaa tomaattikastikkeella, kerman, voin ja mantelijauheen kera (18 €).


Tämä puolestaan on Dal Makhani eli linssejä yrttien ja voin kera (13 €). Minun makuuni tämä oli hivenen liian mausteinen (=tulinen) ja se onkin ongelmani mausteisten ruokien ravintoloissa, että vähän suorastaan pelkään sitä tulisuutta, mikäli asiaa ei ole selkeästi menulla ilmaistu. Muistanpa eräänkin kerran jo vuosia sitten Samrat -nimisessä intialaisessa ravintolassa Helsingissä, kun olin valitsevinani miedosti maustettua ja lopputuloksena hien valumisen lisäksi en pystynyt enää puhumaan ja väitän, että en enää kunnolla kuullutkaan....... Jep, saattaa olla vähän liioiteltua, mutta vain vähän :)


Kolmannesta kulhosta löytyi Palak Paneer, pinaattimuhennosta juuston ja kotijuuston kera, inkivääriä, valkosipulia, tomaatti- ja sipulikastiketta sekä tuoretta korianteria (14 €). Tämä löytyy myös omien kutsujeni menulta.


Lisukkeena tietenkin Naan -leipää (3 €), joka oli todella hyvää. Osaisinkohan sitä tehdä itse? Pitää vähän tutkia reseptejä.....Maistuiko? Kyllä todentotta maistui! Vielä on sanottava, että tarjoiluastiat, lukuunottamatta sitä alun muovikoria, olivat todella kauniita. Palvelu oli ystävällistä ja hintataso maltillinen. Suosittelen!


Loppuun vielä maisemakuva uuden kodin parvekkeelta. Eipä lainkaan hassumpaa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti