tiistai 24. maaliskuuta 2015

Rapeaa kalaa ja litistettyjä perunoita

Kirppislöytöjä voi käyttää moneen. Tässä vanhaa Arabiaa uusiokäytössä.
Olen varmaan aikaisemminkin kertonut, että jos en millään meinaa keksiä, että mitä ruokaa tekisin, niin ehtymätön idealähde on TOP 100 Ruokablogit -sivusto. Seuraava sunnuntaina kokattu lounas löytyi 52 Weeks of Deliciousness -blogista.


Murskatut perunat
6 annosta

6 kpl perunoita
1 rkl valkosipulijauhetta
suolaa
mustapippuria
4 rkl oliiviöljyä
½ dl tuoreita yrttejä, esim. persiljaa ja ruohosipulia


Keitä mahdollisimman samankokoiset perunat kypsiksi. Siirrä ne leivinpaperilla peitetylle pellille.


Ota muki tai lasi ja paina perunoita keskeltä littanaksi. Mausta. Minulla ei ollut valkosipulijauhetta, vaihdoin sen kuivattuun valkosipulirouheeseen.


Paahda perunoita uunissa vielä noin 20 minuuttia, kunnes ovat saaneet kauniin ruskean värin. Nosta lautaselle, lisää päälle tuoreet yrtit. Ja lisää mausteita, jos tuntuu olevan tarpeen. Mietin, että ehkä seuraavalla kerralla laitan perunoiden päälle vielä jotain maukasta juustoraastetta...... Slurps.


Avokadodippi

½ dl turkkilaista jogurttia
2 avokadoa
1 rkl sitruunamehua
1 tl silputtua valkosipulia
suolaa 
mustapippuria


Kaikki ainekset sauvasekoittimella tai monitoimikoneella tasaiseksi kastikkeeksi. Enkä lainkaan ymmärtänyt tuota 1 tl valkosipulia, vaan laitoin kokonaisen pullean kynnen.


Tämä oli niin järkyttävän hyvää, että pakko tunnustaa, miten kauhoin dippiä suoraan kiposta......


Rapeat kalapalat
3 annosta

500 g turskaa tai muuta vaaleaa, kiinteää kalaa
2 dl pankojauhoja (japanilaista korppujauhoa)
1 kananmuna
suolaa
mustapippuria
sitruunasiivuja



Leikkaa kala sopivan kokoisiksi paloiksi. Riko kananmuna kulhoon ja haarukalla sen rakenne. Laita toiseen kulhoon suolalla ja mustapippurilla maustetut pankojauhot.


Kasta kalapala ensin kananmunaan ja kierittele sitten pankojauhoissa. Paista paistinpannulla runsaassa voissa, kunnes ne saavat kauniin värin. Mausta palat sitruunalla ja tarjoa välittömästi.

En oikein päässyt sinuksi turskan kanssa. Siihen on varmaan ainakin osittain syynä se, että paikallisen Prisman kalatiskissä oli enää pienet, mutta paksut jämäpalat jäljellä. Piti olla tarkkana, että kala kypsyy, mutta kuorrute ei pala. Yksi pala päätyi raakana roskiin :( Seuraavalla kerralla keskityn kalavalintaan tarkemmin.


Ja sitten vaan kootaan tästä kaikesta makoisa annos. Evästä riitti vielä seuraavaksi päiväksi toimistollekin, peruna tuntui jopa paranevan uudelleenlämmittämisestä, vaikka sitä vähän epäilin.


2 kommenttia:

  1. Oi, vasta nyt huomasin että olit testaillut tätä :) kiva että maistui!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Todentotta maistui! Mutta todellakin kalan valintaan pitää keskittyä paremmin. Erityisesti näitä perunoita on kaveripiirissäni testailtu laajemminkin. Kiitos ohjeesta!

      Poista